El Bioritme festival no tornarà a contractar el grup sevillà SFDK per una polèmica masclista

Durant el concert del grup una dona es va sentir ofesa pel contingut de les lletres

Publicitat

El Bioritme festival, que s’ha celebrat aquest cap de setmana al pantà de Sau, no tornarà a contractar el grup sevillà de rap SFDK. Així ho ha explicat l’organització en un comunicat que han fet públic aquest dimecres on expliquen per què han arribat a aquesta decisió. Segons relaten, durant el concert de la formació, la nit de divendres, una espectadora es va acostar al punt lila per denunciar el masclisme de les lletres del grup. El protocol contra les agressions masclistes del festival, en marxa per segon any consecutiu, també contempla aquest tipus d’aspectes. L’organització va oferir una formació de gènere prèvia que els sevillans, segons s’explica en el comunicat, es van negar a fer. A més, apunten, el mànagers “van qüestionar, ridiculitzar i desligitimar” la comissió de gènere del festival i no van voler que la comissió parlés amb els artistes. De la seva banda el grup no ha fet cap declaració respecte a la polèmica.

L’organització del Bioritme festival assegura que treballen per “prevenir, abordar i visibilitzar” les agressions masclistes i LGTBfòbiques i han decidit fer públic l’incident com a part de la tasca de donar visibilitat a aquest tipus de fets.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca