El SUP recorre al Defensor del Poble perquè insti Interior a condecorar els agents desplaçats per l’1-O

A més, reclamen la creació d'un distintiu de participació en el dispositiu de seguretat amb motiu de la celebració del referèndum

El Sindicat Unificat de Policia (SUP) ha sol·licitat al Defensor del Poble que insti el Ministeri de l’Interior a condecorar els agents de Policia Nacional que van ser desplaçats Catalunya per evitar el referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Demanen que se’ls concedeixi l’ingrés a l’Ordre del Mèrit Policial i que es creï un “distintiu de participació” per als agents involucrats en les operacions ‘Copèrnic’ i ‘Vespa’, desenvolupades per evitar la consulta.

Publicitat

Per això, el SUP va interposar ahir una “queixa” davant el Defensor del Poble, recollida per Europa Press, en entendre que el Ministeri de l’Interior “incompleix la normativa de concessió de condecoracions i distintius” amb els agents que van ser desplaçats en ambdues operacions policials.

Han esgotat totes les instàncies

Recorden que han esgotat prèviament “totes les instàncies possibles”, després d’haver enviat un escrit dirigit al Ministeri de l’Interior de data 21 de març de 2018 plantejant aquesta iniciativa, que també han cursat al Ple del Consell de la Policia de data 8 de juliol de 2019, presidit pel Director General de la Policia.

El citat sindicat considera que la tasca de la Policia Nacional en aquelles dates, impedint, d’una banda, la celebració d’aquell acte per, posteriorment, investigar la seva organització i les implicacions personals dels qui el van impulsar, “ha estat fonamental per defensar l’ordre constitucional”.

Per això, afirmen que el Ministeri de l’Interior “pot i ha de” iniciar un acte de reconeixement professional mitjançant la proposta d’ingrés a l’Ordre del Mèrit Policial, amb la condecoració que correspongui, als professionals que es van integrar en tots dos dispositius especials.

A més, reclamen la creació d’un distintiu de participació en el dispositiu de seguretat amb motiu de la celebració del referèndum, igual que s’han creat per a altres ocasions d’especial transcendència per a la Nació, com les noces reals de S. M. els Reis d’Espanya, D. Felipe VI i Sra. Letizia.

“Consens” sobre l’actuació policial de l’1-O

Els policies sindicats defensen que “si algun consens polític i social generalitzat s’ha concitat en aquells mesos” és el relatiu a “l’excepcional tasca” realitzada per la policia, que va actuar “amb professionalitat, rigor i valentia”.

A més, el sindicat considera que les felicitacions públiques que sí han rebut els policies “no arriben a reconèixer” la “rellevància” d’una missió “transcendental per al conjunt de la societat espanyola”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca