El CCCB celebra la “vitalitat creadora” dels feminismes en una doble exposició

Publicitat

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) celebra la “vitalitat creadora” dels diferents corrents del feminisme, des dels anys 70 fins a l’actualitat, en una doble exposició que suposa una de les grans apostes del centre d’aquest any i que obrirà les portes des d’aquest dijous fins a l’1 de desembre.

La directora del CCCB, Judit Carrera, ha subratllat que el projecte expositiu ‘Feminismes!’ està format per les mostres ‘L’Avantguarda Feminista dels anys 70. Obres de la Verbund Collection, Viena’ i per ‘Coreografies del gènere’, a més de desenes d’activitats.

La primera de les mostres està formada per “una de les millors col·leccions de l’art feminista dels anys 70” i la componen 200 obres de 73 artistes procedents d’Europa, Amèrica del Nord i del Sud i d’Àsia, ha subratllat Carrera, que ha revelat la incorporació a la col·lecció de peces d’Eulàlia Grau i d’Àngels Ribé.

Els anys 70 van marcar un punt d’inflexió en el moviment feminista, després que una nova generació irrompés en la vida pública per fer la volta al món i sacsejar un ordre simbòlic establert a través de múltiples pràctiques i representacions culturals, ha ressaltat.

Publicitat

La segona exposició, ‘Coreografies del gènere’, aborda quatre seccions: ‘Ser dona no és natural. Deconstrucció del binarisme de gènere’, ‘Recosir-nos al món. Ecofeminisme i posthumanitat’, ‘Raons del cos. Sexualitat i violència’ i ‘Travessar fronteres, estendre ponts. Descolonitzar el feminisme’.

El projecte estarà acompanyat de taules rodones, recitals poètics i un cicle de conferències que comptarà amb la presència de Fina Birulés, Siri Hustvedt, Carolin Emcke, Chantal Maillard i Jeanette Winterson, entre altres exponents destacades.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes