El CCCB celebra la “vitalitat creadora” dels feminismes en una doble exposició

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) celebra la “vitalitat creadora” dels diferents corrents del feminisme, des dels anys 70 fins a l’actualitat, en una doble exposició que suposa una de les grans apostes del centre d’aquest any i que obrirà les portes des d’aquest dijous fins a l’1 de desembre.

Publicitat

La directora del CCCB, Judit Carrera, ha subratllat que el projecte expositiu ‘Feminismes!’ està format per les mostres ‘L’Avantguarda Feminista dels anys 70. Obres de la Verbund Collection, Viena’ i per ‘Coreografies del gènere’, a més de desenes d’activitats.

La primera de les mostres està formada per “una de les millors col·leccions de l’art feminista dels anys 70” i la componen 200 obres de 73 artistes procedents d’Europa, Amèrica del Nord i del Sud i d’Àsia, ha subratllat Carrera, que ha revelat la incorporació a la col·lecció de peces d’Eulàlia Grau i d’Àngels Ribé.

Els anys 70 van marcar un punt d’inflexió en el moviment feminista, després que una nova generació irrompés en la vida pública per fer la volta al món i sacsejar un ordre simbòlic establert a través de múltiples pràctiques i representacions culturals, ha ressaltat.

La segona exposició, ‘Coreografies del gènere’, aborda quatre seccions: ‘Ser dona no és natural. Deconstrucció del binarisme de gènere’, ‘Recosir-nos al món. Ecofeminisme i posthumanitat’, ‘Raons del cos. Sexualitat i violència’ i ‘Travessar fronteres, estendre ponts. Descolonitzar el feminisme’.

El projecte estarà acompanyat de taules rodones, recitals poètics i un cicle de conferències que comptarà amb la presència de Fina Birulés, Siri Hustvedt, Carolin Emcke, Chantal Maillard i Jeanette Winterson, entre altres exponents destacades.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca