CCOO i UGT temen que la resposta a la sentència de l’1-O els passi per sobre

Demanen a Torra una solució al "bloqueig polític" com a resposta "àmplia"

Publicitat

Els secretaris generals de CCOO, Javier Pacheco, i d’UGT, Camil Ros, han traslladat al president de la Generalitat, Quim Torra, la necessitat de construir espais de diàleg i consens polítics per trobar una solució al bloqueig polític i institucional com a resposta a la sentència de l’1-O. Segons una nota de premsa d’aquest divendres al migdia, posterior a la reunió dels dos líders sindicals amb Torra a Palau -en el marc de la ronda de contactes del president per preparar la reacció a la sentència-, CCOO i UGT aposten perquè aquesta resposta sigui “tan àmplia i cohesionadora com sigui possible”.

Pacheco i Ros, que han tornat a demanar la finalització de la presó preventiva dels líders polítics i socials, també han insistit en la importància de corregir les desigualtats al país. Els líders de CCOO i UGT han constatat que Catalunya necessita “estabilitat política i un Govern que governi”, i han fet notar a Torra la seva “profunda preocupació” per la situació de creixent desigualtat per l’increment de la pobresa, els baixos salaris i la temporalitat a la feina, la bretxa salarial de les dones, la baixa inversió en sanitat, en educació i en dependència i l’augment de la sinistralitat laboral.

La nota de premsa conclou que és responsabilitat dels partits, institucions i, en primer lloc, del propi Torra com a president, impulsar els valors democràtics i el respecte a posicions polítiques discrepants.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca