Estrasburg denega als familiars de les víctimes del GAL membres d’ETA el dret a compensacions addicionals

El tribunal rebutja el cas perquè considera que els afectats no havien estat imputats per cap delicte i no poden reclamar el dret a la "presumpció d'innocència"

El Tribunal Europeu de Drets Humans ha denegat a un grup de familiars de les víctimes del GAL i del Batalló Basco Espanyol que eren membres d’ETA el dret a ser compensats addicionalment perquè cap d’ells havia estat imputat per delictes de terrorisme i, per tant, no se’ls hi aplica el dret a la “presumpció d’innocència”. Els familiars reclamaven que Espanya només podia denegar aquesta ajuda basant-se en una condemna penal i no en informes policials. Per això, van demanar al tribunal amb seu a Estrasburg que declarés la seva presumpció d’innocència per permetre les indemnitzacions. Tanmateix, els magistrats han constatat que no hi havia cap “càrrec penal” contra ells i que, per tant, no els hi pot aplicar el dret a la presumpció d’innocència perquè aquest només s’atorga a persones acusades formalment d’una infracció, segons el Conveni Europeu de Drets Humans.

Publicitat

En la seva decisió el TEDH assenyala que les autoritats espanyoles van justificar que eren membres d’ETA en part amb informacions en “llibres i publicacions periodístiques” i no amb procediments judicials.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca