Bolívia retira el veto per “promiscus” a homosexuals i bisexuals per ser donants de sang

La Defensora del Poble, Nadia Cruz, ha destacat que la nova normativa suposa un avanç important en el reconeixement dels drets de la població amb diversa orientació sexual

Publicitat

El Govern bolivià ha aprovat un decret pel qual elimina el veto per a la donació de sang que pesava sobre persones homosexuals i bisexuals per considerar-los “promiscus”.

El Decret Suprem 3978 modifica un decret de 1977 i elimina “la discriminació en la qual s’incorria contra homosexuals i bisexuals els qui denominava ‘promiscus’ i els excloïa com a donants de sang en situar-los entre els grups d’alt risc per a la Síndrome d’Immunodeficiència Adquirida (SIDA)”, ha informat la Defensoria del Poble en un comunicat recollit per l’agència de notícies oficial boliviana, ABI.

La Defensora del Poble, Nadia Cruz, ha destacat que la nova normativa suposa un avanç important en el reconeixement dels drets de la població amb diversa orientació sexual.

El nou Decret va ser aprovat el passat 10 de juliol i modifica l’incís d) de l’article 16 del Decret 24547, amb la finalitat de garantir la igualtat i la no discriminació dels donants de sang i, així mateix, complir el que disposa l’article 14 de la Constitució Política de l’Estat i l’article 5 de la Llei 045 contra tota forma de racisme i discriminació.

Publicitat

La Defensora va indicar que dins del treball que la institució realitza per avançar en l’eradicació d’actes de discriminació i la restitució de drets d’aquesta població, des de 2016 es va impulsar la revisió de l’esmentat Decret per adequar-lo al reconeixement i protecció constitucional dels seus drets en coordinació amb els col·lectius de les diversitats sexuals i genèriques, com la Coalició Boliviana de Col·lectius LGBTI (COALIBOL), l’Associació Civil de Desenvolupament i Promoció Cultural Llibertat GBLT (ADESPROC) i Igual.

En aquest marc, ha destacat la decisió del Ministeri de Salut per concretar la modificació i atendre una demanda de la població LGBTI que va ser plantejada fa anys per revertir la vulneració dels seus drets i la seva dignitat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca