El Japó reprèn la caça comercial de balenes després de 30 anys

Al llarg de l'any passat, els baleners japonesos van caçar 637 animals

Publicitat

Cinc embarcacions han salpat aquest dilluns des del port de la ciutat nipona de Shimonoseki en el marc de la represa de la caça comercial de balenes per part del Govern japonès després de 30 anys de suspensió, una decisió que ha suscitat nombroses crítiques.

Per reprendre la caça comercial de balenes, Tòquio ha establert una quota de 227 cetacis fins a finals d’any, segons ha informat el Ministeri d’Agricultura, Silvicultura i Pesca (MAFF, per les seves sigles en anglès).

“A partir d’avui, m’agradaria que els baleners duguessin a terme la caça observant la quota i mirant de revitalitzar la indústria balenera”, ha indicat el titular de Pesca, Takamori Yoshikawa, citat per l’agència Kiodo.

L’any passat, el Japó va confirmar la decisió d’abandonar la Comissió Balenera Internacional (CBI) per reprendre la caça de balenes a partir del juliol del 2019, una decisió que va comportar fortes crítiques per part d’organitzacions ecologistes.

Publicitat

El Japó es va incorporar a la CBI l’any 1951, tres anys després de la fundació de l’organisme, i va suspendre la caça comercial de balenes el 1988. Va continuar capturant aquests cetacis “amb finalitats científiques”, encara que la carn de balena es podia adquirir esporàdicament en supermercats i restaurants.

El consum de la carn de balena al Japó es va reduir d’unes 233.000 tones anuals el 1962 (equivalent a uns 2,4 quilos per càpita) a unes 5.000 tones en els darrers anys, segons les estadístiques oficials. Al llarg de l’any passat, els baleners japonesos van caçar 637 animals, suposadament amb finalitats d’investigació científica.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca