Merkel torna a patir tremolors durant un acte oficial

Un portaveu del Govern ha aclarit que la cancellera "està bé" i que manté la seva agenda

Publicitat

La cancellera d’Alemanya, Angela Merkel, ha patit aquest dijous altra vegada tremolors durant un acte públic amb el president, Frank-Walter Steinmeier, i la nova ministra de Justícia, nou dies després de presentar un quadre similar durant una recepció pública al mandatari d’Ucraïna.

Llavors, Merkel va afirmar que s’havia recuperat dels espasmes després de beure tres gots d’aigua, i va apuntar a un possible quadre de deshidratació. El president ucraïnès, Volodimir Zelenski, fins i tot va fer broma en la roda de premsa posterior: “Era al meu costat i completament fora de perill”.

Un portaveu del Govern ha aclarit que la cancellera “està bé” i que manté la seva agenda, de manera que “tot segueix com estava previst”. De fet, la dirigent inicia aquest dijous el seu viatge a la cimera del G20 que tindrà lloc aquest divendres i dissabte a Osaka (Japó).

Merkel encara ja la part final de la seva carrera com a cancellera d’Alemanya, càrrec en el qual quedarà fins a la celebració de les eleccions, previstes en principi per al 2021. La dirigent ja ha renunciat al lideratge de la Unió Cristianodemòcrata (CDU), en què ha estat substituïda per Annegret Kramp-Karrenbauer.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes