El Consell d’Europa veu “millores” en l’aplicació de les recomanacions anticorrupció a Espanya

L'organització internacional creu que són "suficients" per treure l'Estat del procediment d'incompliment en què és des del 2016

Publicitat

El president del Grup d’Estats contra la Corrupció del Consell d’Europa (GRECO), Marin Mrčela, veu “millores” en l’aplicació de les recomanacions anticorrupció a Espanya. Segons ha afirmat Mrčela en declaracions als mitjans, el GRECO destaca que el “més important” en relació a la situació a l’Estat és que s’han detectat “millores suficients” per treure Espanya del procediment d’incompliment en què era des del 2016. Així ho ha avançat als periodistes Mrcela, tot i no donar detalls de l’informe actualitzat sobre Espanya, pendent de publicar-se en les pròximes setmanes un cop rebi l’autorització de l’Estat.

L’estat espanyol era dins d’aquesta categoria d’incompliment per no haver implementat del tot cap de les mesures reclamades per l’organisme des del 2013 per prevenir la corrupció entre polítics, jutges i fiscals.

El primer informe que avaluava el grau de compliment per part d’Espanya de les mesures anticorrupció a nivell polític i judicial es va publicar el 2016, i va ser llavors quan es va constatar que hi havia un incompliment globalment insatisfactori.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca