ERC denuncia un “nou atemptat contra la democràcia” i recorrerà que s’impedeixi Junqueras recollir l’acta d’eurodiputat

Sabrià relaciona la decisió del Suprem "absolutament inexplicable" al "pànic" que els hi genera la immunitat

El president d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha denunciat que la decisió del Tribunal Suprem (TS) de no permetre Oriol Junqueras sortir de la presó per recollir al Congrés l’acta d’eurodiputat suposa un “nou atemptat contra la democràcia”. En una atenció als mitjans de comunicació des dels passadissos del Parlament, Sabrià ha explicat que el proper pas serà presentar un recurs de súplica contra aquesta decisió i ha deixat la porta oberta a portar la qüestió a Europa. “Ho lluitarem com ho lluitem tot a tot arreu”, ha assegurat. Sabrià ha vinculat la decisió del Suprem que ha qualificat “d’inexplicable” al fet que els faci “pànic” la immunitat que suposaria l’acta d’eurodiputat.

Publicitat

Sabrià ha defensat que Junqueras no té els drets polítics suspesos i ha acusat el Suprem de fer un “nou cop a la democràcia” i saltar-se els resultats electorals “jugant amb el vot de moltíssims ciutadans”. De fet, Sabrià no s’ha mostrat sorprès i ha refermat que l’independentisme no desapareixerà i continuarà guanyant eleccions i defensant el seu projecte.

“Malgrat els seves trampes i que aquesta decisió pesarà sobre l’estat espanyol durant anys i anys, nosaltres no defallirem i continuarem la nostra lluita”, ha insistit Sabrià, que ja ha avançat un recurs de súplica al Suprem contra la decisió .

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes