Christine & The Queens desplega els seus encants al Primavera Sound

Mac DeMarco es guanya el públic del festival repassant alguns dels 'hits' discogràfics

Christine and the Queens, la banda formada per la cantant francesa Héloïse Letissier, ha desplegat aquest dijous al Primavera Sound els encants de ‘Chris’ (2018), el seu segon disc d’estudi publicat aquest any però amb la mirada posada a ‘Chaleur humaine’, el seu treball de debut. Cinc anys després del seu primer àlbum, amb el qual va destapar una ambigua identitat, la cantant manté l’aposta per les melodies suaus i tenyides de ‘funk’ acompanyades d’un cabaret de sintetitzadors. La seva proposta connecta amb el pop dels anys 80 amb cançons en anglès i francès amb sons i estètica inspirada en Michael i Janet Jackson. Una estona abans, el músic multiinstrumentista canadenc Mac DeMarco ha actuat a l’escenari SEAT amb la seva banda per presentar el seu últim treball, ‘Here comes the cowboy’.

Publicitat

Chris, el nom que ha adoptat la cantant francesa, ha començat el concert amb ‘Comme si’, seguida de la popular melodia de ‘Girlfriend’, totes dues del seu segon disc. En el que ha estat un repàs per al seu repertori, ha cantat peces com ‘Tilted’, ‘Follarse’ -ella mateixa es qualifica de pansexual i contrària a la classificació binària-, ‘Heroes’ a ‘capella’, per acabar amb ‘Saint Claude’, del seu ‘Chaleur humaine’.

Un quilòmetre més enllà de l’escenari de Christine & The Queens, DeMarco i els membres de la banda han tirat de ‘hits’ per posar-se el públic a la butxaca. El grup, vestits amb roba molt esportiva o, fins i tot, tocant descalços, no han deixat d’interactuar amb els assistents, demanant traduccions de diverses frases en català i castellà i fent-se bromes els uns als altres.

Courtney Barnett imposa el seu to

Courtney Barnett ha arribat a l’escenari Pull&Bear Primeravera Sound amb un nou disc sota el braç, ‘Me How You Really Feel’ (2018), més introspectiu i amb el qual vol tornar a trencar esquemes del públic. La cantant, hereva del grunge, ha superat va les dificultats per publicar un segon disc i ho deixa clar des del mateix títol.

Crítiques a les xarxes socials, que tracta amb una descàrrega d’ironia a ‘Namelesss, Faceless’, aborda temàtiques com el masclisme i les violències que se’n deriven, amb cites a Mandela i Carrie Fisher. Barnet ha fet gala de les lletres més personals de l’últim àlbum i melodies clàssiques que aporten el millor de l”indie’

La cantant australiana de rock va captar l’atenció de públic i crítica l’any 2013 amb la publicació del doble EP ‘A Sea of Split Peas’ i es va consolidar amb ‘Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit’ (2015). Ha guanyat diversos ARIA Music Awards i ha estat nominada a un Grammy com a millor artista revelació.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes