Un jutge avala una paròdia d’Eugenio tot i l’oposició del fill de l’humorista

Ordena a Gerard Jofra que deixi d'acusar l'actor de vulnerar els drets de propietat intel·lectual i industrial del personatge

Un jutge de Barcelona ha avalat una paròdia d’Eugenio tot i l’oposició del fill de l’humorista. El magistrat del jutjat mercantil número 7 ha ordenat a Gerard Jofra que deixi d’acusar l’actor Antoni Climent de vulnerar els drets de propietat intel·lectual i industrial del personatge. Segons la sentència, Jofra ha comès una conducta deslleial denigrant la reputació professional de Climent per haver remès comunicacions a alguns empresaris i organitzadors d’esdeveniments llençant aquestes acusacions. El magistrat creu que les actuacions de Climent entren en el concepte de paròdia i no perjudiquen els interessos dels drets d’autor de l’obra, que es troba ara en mans del seu fill.
Estima així part de la demanda per competència deslleial que havia presentat l’actor, però no accepta que Jofra hagi de pagar-li una indemnització de 60.000 euros per incompliment d’un contracte que els dos havien signat el 2009 però que havien resolt el 2014.

Climent fa el personatge de ‘Toni l’Indi’ des de fa anys i entre les seves actuacions hi ha una representació i caracterització de l’humorista Eugenio. Va contactar amb el seu fill i van acordar crear un nou personatge sota el nom ‘Reugenio’, creat pel propi actor. Van signar un contracte el 2009 que establia que Climent desenvolupava la part artística i el fill la part de representació. Aquest contracte es va resoldre el 2014.

Publicitat

Malgrat això, el fill ha promocionat un nou actor que fa el personatge de ‘Reugenio’, i Climent demanava a Jofra una indemnització de 60.000 euros per incompliment de contracte. A més, el fill acusava l’actor d’estar fent un ús no autoritzat del personatge d’Eugenio per les seves actuacions com ‘Toni l’Indi’. El jutge ha rebutjat la indemnització però sí que ha ordenat que Jofra deixi de perjudicar Climent amb les seves acusacions.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes