Un jutge avala una paròdia d’Eugenio tot i l’oposició del fill de l’humorista

Ordena a Gerard Jofra que deixi d'acusar l'actor de vulnerar els drets de propietat intel·lectual i industrial del personatge

Un jutge de Barcelona ha avalat una paròdia d’Eugenio tot i l’oposició del fill de l’humorista. El magistrat del jutjat mercantil número 7 ha ordenat a Gerard Jofra que deixi d’acusar l’actor Antoni Climent de vulnerar els drets de propietat intel·lectual i industrial del personatge. Segons la sentència, Jofra ha comès una conducta deslleial denigrant la reputació professional de Climent per haver remès comunicacions a alguns empresaris i organitzadors d’esdeveniments llençant aquestes acusacions. El magistrat creu que les actuacions de Climent entren en el concepte de paròdia i no perjudiquen els interessos dels drets d’autor de l’obra, que es troba ara en mans del seu fill.
Estima així part de la demanda per competència deslleial que havia presentat l’actor, però no accepta que Jofra hagi de pagar-li una indemnització de 60.000 euros per incompliment d’un contracte que els dos havien signat el 2009 però que havien resolt el 2014.

Climent fa el personatge de ‘Toni l’Indi’ des de fa anys i entre les seves actuacions hi ha una representació i caracterització de l’humorista Eugenio. Va contactar amb el seu fill i van acordar crear un nou personatge sota el nom ‘Reugenio’, creat pel propi actor. Van signar un contracte el 2009 que establia que Climent desenvolupava la part artística i el fill la part de representació. Aquest contracte es va resoldre el 2014.

Publicitat

Malgrat això, el fill ha promocionat un nou actor que fa el personatge de ‘Reugenio’, i Climent demanava a Jofra una indemnització de 60.000 euros per incompliment de contracte. A més, el fill acusava l’actor d’estar fent un ús no autoritzat del personatge d’Eugenio per les seves actuacions com ‘Toni l’Indi’. El jutge ha rebutjat la indemnització però sí que ha ordenat que Jofra deixi de perjudicar Climent amb les seves acusacions.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca