Les biblioteques catalanes acullen una nova edició del concurs ‘Llegir té premi’

Els joves participants de 8 a 16 anys poden seleccionar lectures entre més de 500 títols

Publicitat
 Les 400 biblioteques públiques de Catalunya i les biblioteques escolars que ho desitgin acolliran de l’1 de juliol al 12 de setembre la nova edició del concurs ‘Llegir té premi’, adreçat a joves de 8 a 16 anys, amb l’objectiu fomentar la lectura durant el període de vacances d’estiu. Com és habitual, els lectors que més llegeixin i que superin amb èxit les preguntes de comprensió lectora optaran als premis del concurs (un iPad, un rellotge d’última generació, etc.) en dues categories, de 8 a 11 anys i d’11 a 16. La novetat d’enguany és que es poden formar equips (clubs de lectura) i optar a ser el grup que ha realitzat més lectures. Els joves interessats podran seleccionar textos d’un catàleg de més de 500 títols en català, castellà i anglès, ja sigui en paper o a través de la biblioteca digital eBiblioCat. El Servei de Biblioteques del departament de Cultura preveu que enguany hi participin fins a 1.300 joves.

El Departament de Cultura, a través del Servei de Biblioteques, ha posat en marxa la nova edició del concurs ‘Llegir té premi’, on els joves lectors interessats s’han d’inscriure des d’aquest dilluns i fins el 30 de juny.

La dinàmica del concurs és la següent: Un cop llegida l’obra seleccionada, els participants hauran de respondre una sèrie de preguntes sobre el títol triat. Cada pregunta correcta genera un nombre concret de punts: com més títols llegits i respostes encertades, més punts se sumen al compte del lector.

Els premis, en cada una de les dues categories són un iPad d’última generació pels dos guanyadors, un rellotge intel·ligent pels segons i tercers, i un lot de llibres per als quarts i cinquens, respectivament.

A més, aquest any s’introdueix la novetat que els participants poden formar equips (clubs de lectura) i optar, a més a més, a un premi a l’equip de lectors amb més lectures realitzades. Els grups més lectors (d’un mínim de dues persones i un màxim de deu) seran premiats per categoria d’edat amb un lot de llibres i una medalla individual.

Publicitat

Participació de les biblioteques públiques i biblioteques escolars

En el moment de registrar-se com a participant, el lector haurà d’indicar quina és la seva biblioteca de referència, d’aquesta manera la biblioteca podrà fer un seguiment de l’evolució dels seus usuaris. Les biblioteques públiques i les biblioteques escolars poden participar en aquest concurs fent la corresponent difusió entre els seus usuaris, animant la formació de clubs de lectura vinculats a les biblioteques o recomanant i prestant als usuaris les obres seleccionades per al concurs.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca