Alex Brendemühl: “He tingut la sort que m’arriben bons projectes de directors d’arreu del món i això no té preu”

L'actor forma part de l'elenc del drama francès 'El creyente' de Cédric Khan que s'estrenarà el 7 de juny als cinemes

El drama francès ‘El creyente’ del director Cédric Khan s’estrenarà el pròxim 7 de juny als cinemes i entre el seu repartiment hi ha l’actor català Alex Brendemühl. En una entrevista a l’ACN, assegura que ha tingut la sort de fer pel·lícules que han cridat l’atenció i això atrau a bons directors. “M’arriben bons projectes de bons directors d’arreu del món i això no té preu”. En aquesta ocasió es posa a la pell d’en Marco, l’encarregat de rebre i ajudar als joves que pateixen una addicció a les drogues i arriben a una comunitat religiosa per sanar-se. Brendemühl destaca de la cinta que es recrea en l’experiència mística i d’això, assenyala, “no se’n parla gaire al cinema”.
Quan li van proposar participar en aquesta pel·lícula, Alex Brendemühl portava una època treballant bastant a França. La seva representant de París li va enviar el guió i a l’actor li va impactar molt: “Em va semblar molt sobri, sec i poderós i plantejava una problemàtica que no havia vist encara al cinema i es recreava en l’experiència mística, una cosa de la qual no se’n parla gaire al cinema, de com viure la revelació mística, la fe i la creença amb un mateix i en Déu”.

Brendemühl explica que en un primer moment van preparar molt les cançons i oracions, que s’interpreten a ‘El creyente’, i després van arrencar amb el rodatge a un poble petit al costat de Grenoble a una casa de colònies i hi van passar diferents estacions. “Vam veure en aquest marc incomparable com passaven les estacions i com afecta i altera la història”.

Publicitat

A ‘El creyente’, Thomas (interpretat per Anthony Bajon), un jove de 22 anys, s’uneix a una comunitat religiosa aïllada en una muntanya, on joves es rehabiliten a través del recolliment espiritual, de resar-li a Déu i deixat a un costat la solitud. Thomas, qui ha de superar la seva drogodependència, haurà de barallar-se amb el seus dimonis interiors per curar-se.

El personatge de Brendemühl es diu Marco i havia sigut alcohòlic. Com explica l’actor, en Marco va entrar en aquesta associació fa anys, n’és el més veterà i és l’encarregat que acull als nouvinguts que arriben amb un problema d’una addicció, els ajuda i acompanya en aquest procés. Brendemühl explica que havia de ser un personatge que tingués “un component de sobrietat i duresa i que a la vegada fos càlid. Aquest grau d’empatia que té ell cap a tots és perquè ha passat també per aquest infern que és deixar una droga i viure d’una altra manera”. Ha negat que es plantegés el personatge com si fos un capellà però té “una rigidesa i sobrietat pròpia d’un religiós”.

Considera que hi ha “una cosa irreal” en aquest grup d’homes que estan tancats en una casa a la muntanya fent treball de camps, de fusteria, “cantant tot el dia amb les seves oracions amb una dinàmiques molt estranyes on tothom es demana perdó i hi ha un respecte excessiu”.

En aquest context, Brendemühl explica que en aquesta història hi arriben nois que s’han enganxat a les drogues per fugir d’altres realitats i la seva opció és “enganxar-se a la religió, a la fe, a Déu i en la creença en una força superior”. “I aquí apareix”, apunta, “la crítica del film i és fins a quin punt hem de dependre sempre d’alguna cosa ja sigui d’una substància o en un Déu, o és que no es pot creure en un mateix?”.

Cinema francès

Brendemühl ressalta que el cinema francès és molt potent pel que fa les històries que li arriben i el cinema que veu. “Hi ha una industria al darrere molt forta que dona suport als cineastes. Poder participar i treballar amb directors com els que he treballat a França és una sort i un privilegi, però no ho veig tan diferent als bons directors amb els que he treballat aquí, que també són rigorosos, que investiguen en llenguatges i en formes creatives”. Apunta que tot això l’ha portat a un tipus de cinema que ha pogut presentar en festivals grans i creu que han estat uns treballs “que investiguen amb un llenguatge cinematogràfic que té un interès”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

ERC retira les esmenes sobre el TC i la Casa Reial per evitar que la dreta tombi els pressupostos de l’Estat

ERC ha retirat aquesta tarda de dimecres les esmenes a la totalitat que havia presentat a les seccions dels pressupostos generals de l'Estat (PGE)...

Aragonès admet que els governs de coalició “no són fàcils”

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha admès aquest dimecres que els governs de coalició, com el de la Generalitat, "no són fàcils" i...

Rufián exigeix l’amnistia per abans del 14-F

El portaveu parlamentari d'ERC, Gabriel Rufián, considera "una bona notícia" que el Govern central reformi el delicte de sedició però considera que és una...

Blueproject Foundation tanca les seves portes

Avui, dimecres 2 de desembre, Renatto de la Poeta ha anunciat el tancament de l'espai físic de la Blueproject Foundation al carrer Princesa el 20 de desembre. El director...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca