Salvini critica el desembarcament del vaixell de l’ONG Sea Watch i exigeix responsabilitats

El vaixell va rescatar dimecres passat 65 persones prop de la costa líbia

Publicitat

El desembarcament del vaixell de l’ONG Sea Watch s’ha produït aquest diumenge malgrat que el vice-primer ministre italià i ministre de l’Interior, Matteo Salvini, no va donar l’ordre perquè aquest desembarcament es produís.

“Algú altre deu haver donat l’ordre. Aquest algú haurà de respondre”, ha assenyalat Salvini. Per la seva banda, el ministre de transports del Moviment Cinc Estrelles Danilo Toninelli ha respost aquestes acusacions i ha assegurat que no tenia res a veure amb aquest gir dels esdeveniments.

“Si Salvini té alguna cosa que dir-me, que m’ho digui a la cara. No ha de dir ximpleries sobre mi a la televisió”, ha respost Toninelli, i ha explicat que van ser els magistrats els que van donar l’ordre. Els migrants rescatats han anat descendint en petits grups, per la qual cosa el procediment de desembarcament ha durat un parell d’hores.

“Ens complau que la Constitució tingui més poder a Itàlia que un ministre que, segons l’ONU, està infringint la llei”, ha assenyalat Sea Watch a través de Twitter. L’ONG es referia al ministre de l’Interior, Matteo Salvini, i a les crítiques de l’ONU a la seva política de “ports tancats”.

Publicitat

“El desembarcament de tots els nostres passatgers està complet. Els nostres passatgers han rebut una acollidora benvinguda per part de la societat civil italiana. Grazie Italia”, ha afegit l’ONG.

Salvini ha aguditzat la seva retòrica antiimmigrant enmig d’una intensa campanya per a les eleccions al Parlament Europeu que se celebraran diumenge vinent.

El vaixell va rescatar dimecres passat 65 persones prop de la costa líbia i, divendres, Itàlia va accedir a acollir-ne 18, la majoria famílies amb menors, però els altres van quedar atrapats al vaixell, que va incomplir divendres passat l’ordre de no entrar en aigües territorials italianes.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes