Salvini critica el desembarcament del vaixell de l’ONG Sea Watch i exigeix responsabilitats

El vaixell va rescatar dimecres passat 65 persones prop de la costa líbia

El desembarcament del vaixell de l’ONG Sea Watch s’ha produït aquest diumenge malgrat que el vice-primer ministre italià i ministre de l’Interior, Matteo Salvini, no va donar l’ordre perquè aquest desembarcament es produís.

Publicitat

“Algú altre deu haver donat l’ordre. Aquest algú haurà de respondre”, ha assenyalat Salvini. Per la seva banda, el ministre de transports del Moviment Cinc Estrelles Danilo Toninelli ha respost aquestes acusacions i ha assegurat que no tenia res a veure amb aquest gir dels esdeveniments.

“Si Salvini té alguna cosa que dir-me, que m’ho digui a la cara. No ha de dir ximpleries sobre mi a la televisió”, ha respost Toninelli, i ha explicat que van ser els magistrats els que van donar l’ordre. Els migrants rescatats han anat descendint en petits grups, per la qual cosa el procediment de desembarcament ha durat un parell d’hores.

“Ens complau que la Constitució tingui més poder a Itàlia que un ministre que, segons l’ONU, està infringint la llei”, ha assenyalat Sea Watch a través de Twitter. L’ONG es referia al ministre de l’Interior, Matteo Salvini, i a les crítiques de l’ONU a la seva política de “ports tancats”.

“El desembarcament de tots els nostres passatgers està complet. Els nostres passatgers han rebut una acollidora benvinguda per part de la societat civil italiana. Grazie Italia”, ha afegit l’ONG.

Salvini ha aguditzat la seva retòrica antiimmigrant enmig d’una intensa campanya per a les eleccions al Parlament Europeu que se celebraran diumenge vinent.

El vaixell va rescatar dimecres passat 65 persones prop de la costa líbia i, divendres, Itàlia va accedir a acollir-ne 18, la majoria famílies amb menors, però els altres van quedar atrapats al vaixell, que va incomplir divendres passat l’ordre de no entrar en aigües territorials italianes.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca