La UAB impulsa el primer abellar català per investigar la mort de les abelles

UABee "pretén donar resposta a la qüestió de per què moren"

Publicitat

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha impulsat el primer abellar de Catalunya que servirà per investigar sobre l’apicultura i biologia de les abelles amb la finalitat de conèixer els detalls sobre les causes de la seva progressiva desaparició, ha informat el centre aquest dimarts.

Ho fa dins del projecte UABee que també es farà servir per a tasques de demostració, a través de visites per entrar en contacte amb l’apicultura i la biologia de les abelles, així com de l’ensenyament, amb cursos de formació per a universitaris com producció agrícola i ramadera de Veterinària, a més del Màster de qualitat dels aliments d’origen animal, i professionals del sector.

El projecte, únic a Catalunya amb la participació de Granja San Francisco i segon d’Espanya -n’hi ha un altre a Còrdova i un en construcció a Osca-, està constituït per sis ruscs estàndard, situats sobre una bancada metàl·lica de superfície perforada, i “pretén donar resposta a la qüestió de per què moren” aquests insectes, ha assenyalat el director de la iniciativa, Gerardo Caja.

En aquest sentit, ha recordat “el paper fonamental” d’aquests insectes a la naturalesa i en els cultius i que els darrers anys, la seva població s’ha vist amenaçada per diversos factors.

Publicitat

Així mateix, en l’abellar es faran treballs sobre el monitoratge de l’activitat del rusc mitjançant sensors de temperatura i activitat i la seva relació amb els valors climàtics, a més de propostes de col·laboració amb altres facultats com les de Farmàcia i Física de la Universitat de Barcelona i el Centre d’Investigació Ecològica i Aplicacions Forestals (Creaf).

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca