Vilallonga creu que Venècia és el millor marc per mostrar la “potència i perdurabilitat creatives” de Catalunya

La consellera de Cultura inaugura el pavelló català a la Biennal d'Art

Publicitat
 “Venècia és el marc més propici perquè Catalunya ofereixi mostres representatives de la seva potència i perdurabilitat creativa, de la seva constant aportació històrica al corrent universal de l’art”. Així s’ha expressat aquest divendres la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, que ha inaugurat el pavelló de Catalunya a la 58a edició de la Biennal d’Art de Venècia, a més de l’exposició ‘Catalonia in Venice To Lose Your Head (Idols). Vilallonga ha felicitat tots els artistes que han col·laborat en aquest projecte i l’Institut Ramon Llull “per situar Catalunya en aquesta Biennal tan incontestablement estratègica per a la difusió de la cultura catalana”.
Segons Villalonga, Catalunya té una “imbatible tradició artística que, des d’un llenguatge, una singularitat i una vitalitat pròpies, queda integrada de ple en les dinàmiques universals de l’art”. “Som aquí per reafirmar la internacionalització de la cultura catalana i per posar en valor un projecte que prima la qualitat i l’excel·lència”, ha reblat.

L’exposició ‘Catalonia in Venice_To Lose Your Head_Idols’, comissariada per Pedro Azara, és una reflexió sobre la relació que l’ésser humà manté amb les estàtues, des de l’adoració fins a la irreverència. Un projecte que també es concreta en la recreació interactiva d’actes d’adoració i destrucció d’icones, en l’exposició de 4 monuments escultòrics originals, amb una secció documental, en visites guiades, i en un Llibre col·lectiu d’artista.

A l’exposició, situada als Cantieri Navali de l’Illa de San Pietro de Venècia, participen els artistes Marcel Borràs i Albert Garcia-Alzórriz, amb la col·laboració de David Bestué, Perejaume, Francesc Torres, Lúa Coderch, Lola Lasurt i Daniela Ortiz. A més, s’hi exposen exemples escultòrics que il·lustren i contextualitzen el fenomen de l’adoració i la destrucció de les estàtues, a Catalunya i arreu del món.

La consellera ha estat acompanyada de la directora de l’Institut Ramon Llull, Iolanda Batallé, el comissari Pedro Azara i l’artista del projecte, Marcel Borràs.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes