Vilallonga creu que Venècia és el millor marc per mostrar la “potència i perdurabilitat creatives” de Catalunya

La consellera de Cultura inaugura el pavelló català a la Biennal d'Art

 “Venècia és el marc més propici perquè Catalunya ofereixi mostres representatives de la seva potència i perdurabilitat creativa, de la seva constant aportació històrica al corrent universal de l’art”. Així s’ha expressat aquest divendres la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, que ha inaugurat el pavelló de Catalunya a la 58a edició de la Biennal d’Art de Venècia, a més de l’exposició ‘Catalonia in Venice To Lose Your Head (Idols). Vilallonga ha felicitat tots els artistes que han col·laborat en aquest projecte i l’Institut Ramon Llull “per situar Catalunya en aquesta Biennal tan incontestablement estratègica per a la difusió de la cultura catalana”.
Segons Villalonga, Catalunya té una “imbatible tradició artística que, des d’un llenguatge, una singularitat i una vitalitat pròpies, queda integrada de ple en les dinàmiques universals de l’art”. “Som aquí per reafirmar la internacionalització de la cultura catalana i per posar en valor un projecte que prima la qualitat i l’excel·lència”, ha reblat.

L’exposició ‘Catalonia in Venice_To Lose Your Head_Idols’, comissariada per Pedro Azara, és una reflexió sobre la relació que l’ésser humà manté amb les estàtues, des de l’adoració fins a la irreverència. Un projecte que també es concreta en la recreació interactiva d’actes d’adoració i destrucció d’icones, en l’exposició de 4 monuments escultòrics originals, amb una secció documental, en visites guiades, i en un Llibre col·lectiu d’artista.

Publicitat

A l’exposició, situada als Cantieri Navali de l’Illa de San Pietro de Venècia, participen els artistes Marcel Borràs i Albert Garcia-Alzórriz, amb la col·laboració de David Bestué, Perejaume, Francesc Torres, Lúa Coderch, Lola Lasurt i Daniela Ortiz. A més, s’hi exposen exemples escultòrics que il·lustren i contextualitzen el fenomen de l’adoració i la destrucció de les estàtues, a Catalunya i arreu del món.

La consellera ha estat acompanyada de la directora de l’Institut Ramon Llull, Iolanda Batallé, el comissari Pedro Azara i l’artista del projecte, Marcel Borràs.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

A finals de gener es podria començar a vacunar contra la covid-19

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha afirmat que a finals de gener es podria començar a vacunar contra la covid-19 i...

L’ANC inicia aquest dilluns la consulta per ratificar la seva estratègia per incidir en les eleccions

L'ANC ha iniciat aquest dilluns la consulta telemàtica perquè els socis de l'entitat votin per ratificar l'estratègia per incidir en les eleccions catalanes del...

Forcadell no creu que superar el 50% dels vots independentistes canviï “res” pel que fa al Gobierno

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha admès aquest dilluns que és important que els partits independentistes superin el llindar del 50% dels vots en...

Calvet i Borràs rebaixen la importància de superar el 50% dels vots

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, tots dos candidats a les primàries de...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca