Entra en vigor l’augment dels aranzels a productes xinesos per valor de 200.000 milions de dòlars

El Govern xinès ha "lamentat profundament" aquesta decisió

Publicitat

L’augment dels aranzels del president dels Estats Units, Donald Trump, a productes xinesos per valor de 200.000 milions de dòlars del 10 per cent al 25 per cent ha entrat en vigor aquest divendres, la qual cosa augmenta la tensió entre els Estats Units i la Xina mentre continuen les converses comercials.

L’Agència de Protecció de Fronteres (CBP) dels Estats Units ha imposat els nous aranzels del 25 per cent als carregaments afectats que es dirigien als Estats Units i que sortien de la Xina després de les 00.01 (hora local) d’aquest divendres.

Els béns de les més de 5.700 categories de productes afectats que van sortir dels ports i aeroports xinesos abans de la mitjanit estaran subjectes a la taxa original del 10 per cent, segons la portaveu de la CBP.

Per la seva banda, el Govern xinès ha “lamentat profundament” aquest divendres la decisió dels Estats Units i ha advertit que prendrà les mesures necessàries, sense oferir-ne més detalls.

Publicitat

El Ministeri de Comerç de la Xina ha afirmat que espera que els Estats Units puguin reunir-se amb la Xina per resoldre el problema a través de la cooperació i la consulta.

El secretari del Tresor dels Estats Units, Steven Mnuchin, i el representant de Comerç dels Estats Units, Robert Lighthizer, han acordat continuar les converses comercials amb la Xina aquest divendres, segons ha informat la Casa Blanca.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes