Un organisme independent de l’ONU alerta que hi ha “un milió d’espècies en perill d’extinció al món”

El grup d'experts atribueix aquest deteriorament "directament" a l'activitat humana

Publicitat
La Plataforma Científica Intergovernamental per a la Biodiversitat i els Ecosistemes, un organisme independent de l’ONU, ha alertat que hi ha “al voltant d’un milió d’espècies animals i vegetals en perill d’extinció al món”. En un darrer informe publicat aquest dilluns el grup d’experts ha avisat que els ecosistemes estan “disminuint a un ritme sense precedents en la història”. L’anàlisi atribueix aquest deteriorament “directament” a l’activitat humana. En aquest sentit, per exemple, l’organisme constata l’increment de la pol·lució de plàstic als oceans i assegura que aquests representen una àrea “equivalent a la del Regne Unit” si s’agrupessin.

L’informe destaca que l’abundància mitjana d’espècies ha disminuït “almenys en un 20%” des de 1900. Més del 40% d’espècies amfíbies, gairebé el 33% de coralls formadors d’esculls i més d’una tercera part de tots els mamífers marins estan amenaçats, segons l’estudi.

“La salut dels ecosistemes de la qual depenem nosaltres i totes les altres espècies s’està deteriorant més ràpidament que mai”, ha assegurat el president de l’organisme i científic, Robert Watson.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca