Més de 15.000 espectadors a la tercera edició del BCN Film Fest, un 76% més que l’any anterior

El festival premia el film 'Soledad', de la realitzadora Agustina Macri

La tercera edició del BCN Film Fest ha superat els 15.000 espectadors, un 76% més que l’any passat, segons les xifres que difonen els organitzadors del certamen audiovisual. ‘Litus’, de Dani de la Orden, va obrir el festival el 22 d’abril, que va acabar el 30 del mateix mes amb l’estrena a l’Estat en pantalla gran de ‘La balada de Buster Scruggs’, el western dels germans Joel i Ethan Coen per a Netflix. El certamen, que ofereix entrades a 2,90 euros i ha exhibit 66 pel·lícules en 102 sessions, ha penjat el cartell d’aforament ple en 18 ocasions. Els Cinemes Verdi de Barcelona van acollir dimarts passat l’entrega de premis a les pel·lícules guanyadores. El guardó a la millor pel·lícula ha estat per a ‘Soledad’, de l’argentina Agustina Macri, filla del president del país sud-americà.

Pel que fa a la resta de premis, el de la Crítica ha estat per a ‘La vida sense la Sara Amat’, de Laura Jou. En aquesta categoria hi ha hagut una menció especial per a ‘La mirada de Orson Welles’, de Mark Cousins.

Publicitat

El premi del Públic a la Millor Pel·lícula Catalana ha estat també per a ‘La vida sense la Sara Amat’. A banda, el premi a la Millor Música ha estat per a ‘El secreto de las abejas’, musicada per la compositora Claire M. Singer. Aquí també hi ha hagut una menció especial per a ‘La tragedia de Peterloo’, la música de la qual és de Gary Yershon.

El premi del Públic a la Millor Comèdia ha estat per a ‘De la Índia a París en un armario de Ikea’, de Ken Scott. I el premi Educacine ha estat per a ‘La tragedia de Peterloo’, dirigida per Mike Leigh.

De les 66 pel·lícules, 3 han estat estrenes mundials, 2 internacionals, 1 europea, 22 espanyoles i 9 catalanes. 21 dels films han estat dirigits per dones.

Finalment cal destacar que els organitzadors han anunciat que la quarta edició del festival se celebrarà del 17 al 24 d’abril del 2020.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca