Els estudiants es preparen per a una primavera de lluita

La ILP Universitats convoca vaga estudiantil el 9 de maig i crida a una manifestació massiva

Publicitat

Amb 35.000 signatures recollides i a un mes d’acabar el termini de recollida, la Iniciativa Legislativa Popular per regular els preus públics universitaris ha convocat avui, 24 d’abril en roda de premsa, a la vaga estudiantil.

Sumant-se a la convocatòria de les assemblees de facultat de les diferents universitats i del SEPC, la ILP Universitats amb el conjunt d’entitats adherides i els membres de la comissió promotora fan una crida a “buidar les aules el proper 9 de maig en una gran manifestació unitària” que aglutini un ampli sector de la societat i demostrar que “estem disposats a tot per recuperar la universitat que ens estan prenent, per defensar un dret que ens estan negant”, tal i com afirma la portaveu, Berta Satoca.

La ILP Universitats pretén “tornar a posar sobre la taula una problemàtica que afecta a tots els estudiants de les universitats públiques de Catalunya”. Des que es va iniciar el termini de recollida de signatures el passat 28 de febrer, portem ja 35.000 signatures del total de 50.000 que són necessàries.

Satoca ha afirmat que “Ara més que mai és el moment de demostrar que no ens conformarem amb una signatura, que tenim tota la convicció, la il·lusió, la força i les ganes de fer-ho possible” i ha instat a tots els partits polítics a assumir el compromís d’aplicar la rebaixa.

Publicitat

ILP Universitats ha cridat a la vaga els estudiants universitaris el dia 9 de maig, convocant també una manifestació pel mateix dia a les 12 hores a la plaça Universitat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes