Detinguda una dona de 57 anys per l’assassinat de la periodista Lyra Mckee a Irlanda del Nord

El Nou Exèrcit Republicà Irlandès (Nou IRA) ha reivindicat l'assassinat

Una dona de 57 anys ha estat detinguda per la Policia en relació amb l’assassinat de la periodista Lyra Mckee, que va morir per un tret al cap durant els disturbis del 18 d’abril a la localitat de Derry, a la regió britànica d’Irlanda del Nord, segons ha informat el diari ‘Belfast Telegraph’.

Publicitat

La dona va ser detinguda a la zona de Creggan, on es van registrar els disturbis, el mateix 18 d’abril, per la seva suposada connexió amb l’assassinat, que ha estat reivindicat pel Nou IRA i pel qual ha demanat perdó a la família de la reportera. La detinguda ha estat portada a una comissaria per ser interrogada pels investigadors del cas.

McKee va morir víctima d’un tret al cap quan es trobava juntament amb els agents de la Policia a la zona de Creggan el 18 d’abril a la nit.

En un comunicat publicat aquest dimarts al diari ‘Irish News’, el Nou Exèrcit Republicà Irlandès (Nou IRA) ha reivindicat l’assassinat de la periodista i ha enviat les seves “sinceres disculpes a la parella, familiars i amics” de la reportera.

“Durant un atac a l’enemic, Lyra McKee va morir tràgicament mentre era amb les forces enemigues”, ha indicat el grup, que ha acusat la Policia de “provocar” els disturbis i ha assegurat que ha instruït els seus membres perquè “vigilin molt en el futur quan s’enfrontin a l’enemic”.

“Dijous passat a la nit, després de la incursió a Creggan per part de les forces de la corona britànica fortament armades que van provocar els disturbis, l’IRA va desplegar els nostres voluntaris”, ha assenyalat el Nou IRA.

Les imatges captades pels testimonis en el moment de l’atac mostren un home emmascarat quan anava a disparar un tir a McKee, que es trobava al costat d’un vehicle policial enmig dels disturbis entre els manifestants nacionalistes irlandesos i els policies.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes