Juncker opina que la cancellera Merkel estaria “altament qualificada” per a un càrrec a la UE

"No puc imaginar que Angela Merkel caigui en l'oblit"

Publicitat

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, considera possible que la cancellera alemanya, Angela Merkel, acabi assumint un càrrec a Brussel·les quan es retiri al capdavant del Govern.

“No puc imaginar que Angela Merkel caigui en l’oblit”, ha assenyalat el veterà polític luxemburguès. “Ella no només és una persona a la qual es deu respecte, sinó una encantadora obra d’art integral”, ha afegit.

Amb vista a ocupar un possible càrrec de la Unió Europea, Juncker va agregar que “ella estaria altament qualificada” tot i que va recordar que Merkel no acaba mandat a Alemanya fins el 2021.

Tot i que s’especula que la cancellera alemanya acabi formant part de l’organigrama directiu de la UE, Merkel ha avançat en nombroses ocasions que pensa abandonar per complet la política quan deixi el seu càrrec al capdavant d’Alemanya.

Publicitat

Després de les eleccions europees a finals de maig, el lloc de Juncker al capdavant de la Comissió Europea serà ocupat per un altre candidat, igual que el del president del Consell Europeu, Donald Tusk.

Juncker, en aquest sentit, ha indicat que el partit més votat en les eleccions europees hauria de triar o almenys proposar el nou president de la Comissió Europea. “Sóc un gran defensor del model de cap de llista”, va afirmar.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca