Macron espera reconstruir Notre-Dame “en cinc anys”

Els tècnics avaluen els danys al temple mentre la investigació apunta que l'incendi va ser un accident

Publicitat
El president francès, Emmanuel Macron, ha fixat aquest dimarts en cinc anys el període per reconstruir la catedral de Notre-Dame. “Som un poble d’emprenedors. Tenim molt a reconstruir. I la reconstruirem. Més bella encara”, ha assegurat el president en una declaració televisada des del Palau de l’Elisi. En el seu compte de Twitter ha afegit que l’incendi recorda que la història “mai s’atura i que sempre hi ha proves per superar”. Tot i que l’estructura de Notre Dame “resisteix”, els tècnics han detectat “vulnerabilitats” al temple, segons ha declarat el secretari d’Estat d’Interior francès, Laurent Nuñez. De la seva banda, el secretari d’Estat francès ha afirmat que Notre-Dame es va salvar de la destrucció total per un marge d’un quart d’hora mitja hora. L’incendi hauria estat accidental.
Globalment, l’estructura resisteix però s’han d’identificar algunes vulnerabilitats en la volta i en un piló del transsepte nord que ha de ser reforçat. Amb tot, els tres rosasses principals de la catedral de Notre Dame així com l’òrgan principal no han resultat destruïts, si bé encara es desconeix l’abast dels danys conseqüència del fum i de les flames.

Entre les relíquies que han aconseguit salvar-se en l’incendi hi ha la Santa Corona d’espines posada, segons la creença catòlica, sobre el cap de Jesús poc abans de la seva crucifixió.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca