El sexe al cinema sota la mirada de l’artista Carla Soza

Publicitat

El cine y el sexo és un projecte de l’artista Carla Soza que consisteix en una sèrie d’il·lustracions digitals inspirades en fotogrames de films eròtics. Es tracta d’un conjunt, inacabat i en procés, de fragments o cites cinematogràfiques sobre el sentit i l’evolució de les imatges eròtiques al cinema, imatges que no només narren un instant en l’aventura amorosa carregada de desig, sinó també la història moral i la censura, la identitat i la llibertat individual, o els límits d’aquesta llibertat.

Les il·lustracions són lineals i monocromes, simples i netes. A més del plaer contemplatiu que puguin provocar, pretenen incitar a la reflexió, cerquen la diversitat o la distinció dels enunciats eròtics per aprofundir en la naturalesa performativa de l’erotisme i la seva retroalimentació amb imatges icòniques. El projecte es completa amb ressenyes que fa l’artista d’algunes de les pel·lícules il·lustrades al web www.philmsmagazine.com, com ara Baby DollThe Reader o Un beau soleil intérieur, reflexions inspirades en els films i en consideracions sobre l’erotisme i les seves imatges d’autors com G. Bataille, A. Nin, H. Marcuse, M. Foucault, R. Barthes, S. Freud o J. Butler.

El vestíbul de les sales de la Filmoteca acollirà a partir del divendres 12 d’abril una mostra d’aquest projecte artístic, que es completarà amb un petit cicle d’algunes de les pel·lícules en què s’inspiren i amb les quals dialoguen les obres exposades.

Carla Soza resideix a Barcelona des de l’any 2000, i la seva tasca en els mons gràfic i literari no es va concretar fins que hi va completar els estudis de Filosofia i Història de l’Art. Des del principi l’erotisme ha estat un dels seus principals temes d’interès, que s’ha concretat per exemple en el llibre de contes il·lustrats Postlove (2013). A Lost Kids, en canvi, es va centrar en temes socials, amb pel·lícules sobre l’adolescència en contextos de risc com a referència. La seva obra també ha estat dedicada al paisatge urbà, el retrat, la idea de subjecte i les cultures Mapuche i Selknam. Des de 2009 munta exposicions en diversos espais culturals i d’oci, com llibreries, centres culturals, restaurants o cafeteries.

Publicitat

Tota la programació a: Cicle El sexe al cinema

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes