L’estudi Baena Casamor redactarà el projecte arquitectònic i museogràfic del futur Espai Cràter d’Olot

El jurat del concurs valora la integració urbana i la funcionalitat de la proposta

L’estudi Baena Casamor ha guanyat el concurs per redactar el projecte executiu arquitectònic i museogràfic del futur l’Espai Cràter. El jurat, format per representants del Col·legi d’Arquitectes, del Parc Natural de la Zona Volcànica i de l’Ajuntament d’Olot, han escollit la proposta que concursava juntament amb dos finalistes més, Calderon Folch Studio-AV62 i Fuses-Viader. Segons ha detallat aquest dijous el consistori, el jurat ha valorat sobretot la funcionalitat de l’espai (es preveu una zona de rebuda, un auditori i un centre de documentació) i també la connexió “transversal” amb l’entorn. L’estructura de l’equipament és soterrada i permet l’accés a l’equipament caminant des del carrer Roser i Pintor Domenge.
L’estudi Baena Casamor ha dissenyat projectes com la biblioteca Joan Maragall de Sant Gervasi (premi Ciutat de Barcelona i Premi Catalunya Construcció) i el pavelló d’esports del Pla de Llacs d’Olot.

Els criteris que el jurat ha tingut en compte en l’elecció del projecte guanyador són la qualitat arquitectònica, la facilitat de manteniment, els materials utilitzats, la integració urbana i paisatgística i la connectivitat urbana, entre d’altres.

Pel que fa a la proposta guanyadora de l’estudi Baena Casamor, el jurat ha valorat positivament la funcionalitat. El disseny inclou un espai de rebuda per a escolars i altres espais comunitaris per als ciutadans (com la coberta) així com un auditori, un centre de documentació i una aula d’estudi. L’estructura de l’equipament és soterrada i permet l’accés a l’equipament caminant des del carrer Roser i Pintor Domenge. Una connexió ” transversal i molt visual”, segons se subratlla des del consistori. La idea amb la qual els arquitectes van concebre aquest equipament fou la “connexió” dels fenòmens volcànics com els tossols, les colades volcàniques o el parc de pedra tosca amb la idea d’oferir un equipament amb “caràcter propi vinculat al territori”.

Conveni amb el CSIC i un equip d’experts

L’Ajuntament d’Olot ha signat un conveni amb l’Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera, organisme integrat al Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC-ICTJA). La idea és crear un equip d’investigadors, liderat per Joan Martí Molist, un dels vulcanòlegs de referència i la investigadora del mateix centre Adelina Geyer, juntament amb d’altres col·laboradors com Xavier de Bolós i Llorenç Planagumà, que estaran vinculats al projecte de l’Espai Cràter. Aquest equip serà l’encarregat d’assessorar i produir els continguts essencials de l’exposició permanent i també s’obre la possibilitat a futurs projecte de recerca vinculats al patrimoni natural de la Garrotxa.

Pel que fa al procés de co-creació anunciat fa uns mesos, 42 persones ja hi han participat amb la previsió d’arribar a la seixantena. La informació que s’obté de les trobades servirà per redactar un document executiu i de treball per a les ‘sessions de dinamització’ del 6 i 7 de maig on hi haurà la presència dels arquitectes de Baena Casamor i estarà oberta al públic perquè la ciutadania decideixi alguns dels usos i serveis del nou espai. El següent pas serà l’elaboració d’un document executiu per redactar el futur pla director del nou equipament així com un equip de persones que treballaran per a la seva posada en marxa.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Torra carrega contra la “burocràcia estèril”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest dimarts "un país àgil per poder avançar en solucions i evitar que el país...

El Gobierno condiciona la taula de diàleg al fet que ERC i JxCat resolguin les seves diferències

La vicepresidenta primera del Govern espanyol, Carmen Calvo, ha condicionat la reunió de la taula de diàleg al fet que els dos socis del...

Suïssa ha tramitat la petició d’Òmnium per bloquejar els comptes de Joan Carles I

El Consell Federal Suís ha començat a tramitar la petició de bloqueig de fons del Rei emèrit Joan Carles I que va sol·licitar Òmnium...

Només els governs poden comprar el sistema d’espionatge que va punxar el mòbil de Torrent

El telèfon mòbil del president del Parlament, Roger Torrent, hauria estat espiat per un programa, Pegasus, que només poden comprar governs, i forces i...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca