‘L’emperador’, de Ryszard Kapuscinski, arribarà per primera vegada a les llibreries en català

El llibre de Navona Editorial gira al voltant de l'emperador Haile Selassie d'Etiòpia

‘L’emperador’, del periodista Ryszard Kapuscinski, arribarà per primera vegada a les llibreries en català i ho farà aquest abril, de la mà de Navona Editorial, amb traducció de Pau Freixa. El llibre gira al voltant de l’emperador Haile Selassie d’Etiòpia, “el Rei de Reis, el Lleó de Judà, l’Elegit de Déu, el Molt Altíssim Senyor, Sa Sublim Majestat”, el suposat descendent directe de Salomó que va governar el país com a monarca absolut durant gairebé cinquanta anys, fins que el 1974 un Consell Revolucionari el va derrocar.
Kapuscinski va viatjar a Etiòpia i es va submergir en el caos d’un país en guerra civil fins aconseguir entrevistar-se amb testimonis directes de l’acció del Rei.
A ‘L’emperador’, Kapuscinski entrevista des d’antics dignataris de la cort imperial fins als servidors personals de l’Emperador. L’Etiòpia que retrata el periodista és com un malson esgarrifós. I el seu Emperador és presentat com un misteri que cadascú ha de resoldre.

Kapuscinski va néixer a Pinsk (antigament, població polonesa, avui integrada a Bielorússia) el 1932. Llicenciat en historia i art, es va dedicar, però, al periodisme. El 1964 l’agència de premsa estatal polonesa el va designar com a únic corresponsal a l’estranger. Des de llavors i fins el 1981 va viatjar arreu del món. Al seu retorn a Europa va denunciar el colonialisme europeu a l’Àfrica, la qual cosa li va atorgar un ressò mediàtic immediat. Va col·laborar amb revistes i diaris de prestigi (‘Time’, ‘The New York Times’ o ‘Frankfurter Allgemeine Zeitung’), però va compaginar l’activitat periodística amb la literària, alternant l’escriptura en llengua anglesa i polonesa.

Publicitat

D’entre els nombrosos títols que conformen la seva obra, s’han traduït al català ‘Un dia més de vida’ (2003 i 2010), ‘Viatges amb Heròdot’ (2006), ‘Eben’ (2006) i ‘Crist amb la carrabina al coll’ (2019). El 2003 li va ser concedit el Premi Príncep d’Astúries de Comunicació i Humanitats. Va morir a Varsòvia el 23 de gener del 2007.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca