El procés de restauració de la Casa Batlló, obert al públic fins el 5 de maig

Ho faran a través de visites guiades de la de la mà de Cases Singulars

Els visitants a la Casa Batlló podran veure el procés de restauració fins el 5 de maig, acompanyats d’un guia especialitzat de la mà de Cases Singulars, experts en visites guiades a cases emblemàtiques, per aprofundir en la seva història i arquitectura. Com ha explicat la Casa Batlló, la visita ofereix un recorregut per indagar en les diferents troballes i tasques de restauració patrimonial, des de la recuperació del revestiment original de les parets i sostres de la Planta Noble fins als treballs de conservació i manteniment de la façana. La visita també comptarà amb l’atracció ‘Skywalk’ (passarel·la), on els visitants podran caminar per la façana a 30 metres d’altura i des d’on es podrà gaudir de prop l’emblemàtic terrat. Les visites es podran realitzar en grups de 20 persones i en diferents horaris.
Durant més d’una hora, aquesta visita ofereix un recorregut per la història i l’arquitectura de la Casa Batlló amb explicacions de les troballes de la restauració descobertes en cadascun dels salons i espais. Des del revestiment original de les parets de la Planta Noble, la recuperació d’altres elements decoratius, com ara llums, penjadors, finestres i arrambadors, fins als treballs de conservació i manteniment de la façana. El visitant pot descobrir en què consisteixen les tasques de restauració patrimonial, les tècniques artesanals i els processos científics de recerca emprats, així com viure de prop els reptes que comporta el dia a dia d’un procés extraordinari de restauració per als experts implicats.
La troballa del primer gran descobriment del revestiment original de la Planta Noble, que canviarà el seu aspecte, es va presentar com “un repte històric” per a tot l’equip de restauradors. Sobre aquest tema, Gary Gautier, director de la Casa Batlló, va explicar que es tracta d’una troballa sorprenent que permet “recuperar la pell original de la Casa Batlló i mantenir vius els valors patrimonials d’autenticitat. Per tot això, hem decidit que el visitant visqui aquest moment únic en la història i experimenti en primera persona el meticulós treball artesanal i artístic de l’equip tècnic de conservació i restauració”.

Des de fa uns mesos, i després de molt temps d’anàlisi i planificació, l’equip de restauració conformat per arquitectes, restauradors, artistes, historiadors i enginyers amb més de 20 anys d’experiència i integrat per figures clau com Xavier Villanueva, Ignasi Villanueva, Joan Olona i Mireia Bosch va iniciar la intervenció històrica de la Planta Noble de la Casa Batlló, l’objectiu de la qual ha estat el de retornar a l’origen l’autenticitat de l’obra mestra del Modernisme de l’arquitecte Antoni Gaudí.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca