El procés de restauració de la Casa Batlló, obert al públic fins el 5 de maig

Ho faran a través de visites guiades de la de la mà de Cases Singulars

Publicitat
Els visitants a la Casa Batlló podran veure el procés de restauració fins el 5 de maig, acompanyats d’un guia especialitzat de la mà de Cases Singulars, experts en visites guiades a cases emblemàtiques, per aprofundir en la seva història i arquitectura. Com ha explicat la Casa Batlló, la visita ofereix un recorregut per indagar en les diferents troballes i tasques de restauració patrimonial, des de la recuperació del revestiment original de les parets i sostres de la Planta Noble fins als treballs de conservació i manteniment de la façana. La visita també comptarà amb l’atracció ‘Skywalk’ (passarel·la), on els visitants podran caminar per la façana a 30 metres d’altura i des d’on es podrà gaudir de prop l’emblemàtic terrat. Les visites es podran realitzar en grups de 20 persones i en diferents horaris.
Durant més d’una hora, aquesta visita ofereix un recorregut per la història i l’arquitectura de la Casa Batlló amb explicacions de les troballes de la restauració descobertes en cadascun dels salons i espais. Des del revestiment original de les parets de la Planta Noble, la recuperació d’altres elements decoratius, com ara llums, penjadors, finestres i arrambadors, fins als treballs de conservació i manteniment de la façana. El visitant pot descobrir en què consisteixen les tasques de restauració patrimonial, les tècniques artesanals i els processos científics de recerca emprats, així com viure de prop els reptes que comporta el dia a dia d’un procés extraordinari de restauració per als experts implicats.
La troballa del primer gran descobriment del revestiment original de la Planta Noble, que canviarà el seu aspecte, es va presentar com “un repte històric” per a tot l’equip de restauradors. Sobre aquest tema, Gary Gautier, director de la Casa Batlló, va explicar que es tracta d’una troballa sorprenent que permet “recuperar la pell original de la Casa Batlló i mantenir vius els valors patrimonials d’autenticitat. Per tot això, hem decidit que el visitant visqui aquest moment únic en la història i experimenti en primera persona el meticulós treball artesanal i artístic de l’equip tècnic de conservació i restauració”.

Des de fa uns mesos, i després de molt temps d’anàlisi i planificació, l’equip de restauració conformat per arquitectes, restauradors, artistes, historiadors i enginyers amb més de 20 anys d’experiència i integrat per figures clau com Xavier Villanueva, Ignasi Villanueva, Joan Olona i Mireia Bosch va iniciar la intervenció històrica de la Planta Noble de la Casa Batlló, l’objectiu de la qual ha estat el de retornar a l’origen l’autenticitat de l’obra mestra del Modernisme de l’arquitecte Antoni Gaudí.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes