L’antirenovació

ESPERO QUE "LAISSEZ FAIRE" DEL PRESIDENT A LA NOVA DIRECCIÓ EXECUTIVA I DE LA DIRECCIÓ EXECUTIVA ALS RESPONSABLES DE CADA ÀREA.

Convergència Democràtica de Catalunya s’ha refundat. Un partit nou, amb cares noves i ideologia renovada per fer nova política.

Sí? Segur? Oblidem un petit detall, i és que hem assistit a la fundació d’un partit nou amb gent d’un partit vell amb velles maneres de fer: Artur Mas de president i Neus Munté de vicepresidenta amb tota seguretat per incompareixença del rival i tots els càrrecs orgànics d’aquest que o bé són alcaldes, o regidors, o directors d’entitats públiques, etcètera.

La democràcia representa el cratos del demos, el poder del poble; que en un partit seria la militància. Però… Ai las! Hem de recordar dues situacions en que les declaracions de la dirección han marcat -i de quina manera!- el futur del partit en hivernació i del que està en ebullició.

 • Consulta Superdissabte 21 Maig
  • En la consulta per si s’havia de refundar Convergència o s’havia de crear un nou partit el president Mas -el principal actiu del partit, emulant Jordi Pujol-, va dir que en una nova formació ell participria però si es limitava a refundar CDC ell probablement se’n desvincularia.
  • Es votava entre Francesc Homs i Sílvia Requena -l’establishment i les bases-, president Puigdemont entre altres
   • No s’han plantejat que en un partit d’ordre com Convergència, el que diu la direcció va, gairebé sempre, a missa?
 • Cònclave convergent i Demòcrata
  • Hores abans del cònclave convergent i demòcrata -o no-, el president Mas deia que proposaria un tàndem presidencial pel nou partit.
  • Ell i Neus Munté es presentarien.
  • És per això que se li va plantejar al president Mas durant el Congrés després de la seva intervenció en forma de presentació d’esmena que si no aprovar l’esmena suposava perdre el president, tothom el recolzaria.

Una altra decisió que s’ha pres aquesta setmana és qui es presentaria i qui no a les primàries per ser coordinador general. Les tres opcions previstes eren Jordi Turull, Germà Gordó i Ignasi Planas. Turull i Gordó s’han fet enrere i s’ha erigit el tàndem Pascal – Bonvehí. 

Marta Pascal, ha estudiat Ciències Polítiques i Història a la Pompeu i a la UB i ha estat càrrec de confiança de la Conselleria d’Educació i actualment és diputada.

David Bonvehí, és advocat i actualment alcalde de Fonollosa a més de diputat del Parlament de Catalunya.

S’escolta pel territori que són candidats molt joves i que s’oblida part d’experiència de persones que porten temps en l’acció política, de totes maneres és l’hora que es presentin, facin les seves propostes i sobretot, no passin per sobre del militant de base que tants cops l’antiga direcció ha oblidat.

El que sí que té raó el territori és quan es planteja fins a quin punt seran renovadors ambdòs pel que fa a l’actuació del partit, perquè una cosa és que ells siguin els coordinadors, i l’altra que qui realment mani de facto sigui el president Mas.

Espero que “laissez faire” del president a la nova Direcció Executiva i de la Direcció Executiva als responsables de cada àrea.