l i han alertat de “ambivalències”, les “precarietats” i els “dèficits” del sector cultural i de les arts tot i “l’enorme potencial creatiu i l’enorme talent existent, equiparable al de qualsevol país avançat”. També han advertit que existeixen sectors més precaritzats que abans de la pandèmia, precarietat en l’ús social del català i que hi ha dificultats per accedir a la cultura.
Entre altres recomanacions de l’informe, la presidenta del CoNCA, Vinyet Panyella, ha destacat que cal establir uns “objectius estratègics nacionals en l’àmbit de la cultura”, actualitzar la legislació, “que té gairebé 40 anys” i “introduir les arts a les escoles” perquè arribi “a tots els centres i en tots els nivells educatius”.
Per la seva banda, el president del Parlament, Josep Rull, ha afirmat que es volia donar el “màxim nivell de solemnitat” a la presentació d’un “document extraordinàriament valuós” per a un país que “necessita elements de referència en l’àmbit de la cultura i de les arts”. Rull, que ja va rebre en audiència els membres del CoNCA el 3 de juliol quan van portar l’informe al Parlament, ha remarcat que cal “injectar major autoestima en el conjunt del país” i “donar-li elements de confiança que ens permetin projectar-nos de cara al futur”, i en aquest sentit ha demanat “treballar plegats” per traslladar als ciutadans “la potència que tenim en aquest àmbit”.