I ara què, Junqueras?

Sabrià marxa assenyalant-lo: "Hi ha qui no li importa el partit sinó el desig de controlar-lo i fer-se'l a mida"

L’exviceconseller del Govern, Sergi Sabrià, ha marxat assenyalant l’expresident d’ERC Oriol Junqueras. Durant la roda de premsa d’aquest dijous a la seu republicana, després d’anunciar la seva dimissió pels cartells contra els Maragall, Sabrià dit que “hi ha qui no li importa ERC sinó l’ambició i el desig personal de controlar una organització per fer-se-la a mida”. “Ja tenen el que volien. Només els puc demanar que deixin de fer mal a la reputació d’ERC”, ha afegit. Sabrià ha subratllat que hi ha qui ha “enfangat fins a límits insospitats” un debat intern “imprescindible” al si del partit. “Alhora que sentia frases com que ‘calia rentar els llençols a casa'”, ha dit Sabrià, recordant les paraules de Junqueras sobre el pols intern a ERC.

Publicitat

“La conclusió és que hi ha qui no li importa el partit, ni la militància ni la ciutadania, només l’ambició i el desig personal de controlar una organització per fer-se-la a mida”, ha etzibat Sabrià. L’exportaveu i expresident del grup parlamentari d’ERC ha subratllat que espera que la seva dimissió serveixi per fer “evident” els “veritables interessos” dels qui el volien “fora”. I ha reiterat que hi ha qui ha volgut “precipitar” la seva dimissió amb “acusacions falses”.

Sabrià ha explicat que fa un any que no parla amb Junqueras, des de la nit electoral de les eleccions espanyoles del 2023. També ha afirmat que l’expresident d’ERC estava informat que els cartells contra els Maragall van ser un atac de falsa bandera que sortia de les files republicanes. “Jo no li vaig dir a Junqueras, però sí que garanteixo que la informació li va arribar”, ha reiterat.

Sabrià, que ha volgut “pacificar” la situació interna al partit, no ha volgut afegir res més contra l’expresident, que manté l’aspiració de presentar-se a la reelecció al Congrés Nacional del 30 de novembre.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes