L”ANC està “preparada” per “rebre i acompanyar” Puigdemont en el seu retorn

Avisa l'independentisme que "intensificarà les mobilitzacions" si dona "suport actiu o passiu" a Illa

L’ANC interpel·la directament Junts, ERC i la CUP perquè “no proporcionin cap suport actiu o passiu” a una eventual investidura del socialista Salvador Illa. Així consta en una declaració política aprovada pel ple del Secretariat Nacional el passat dissabte, que denuncia que el candidat del PSC “va donar suport a l’aplicació de l’article 155 i que defensa les posicions de les institucions espanyoles i els seus tribunals”. En aquest sentit, l’entitat presidida per Lluís Llach avisa els partits independentistes que respondria a aquest eventual escenari “intensificant les mobilitzacions”. El posicionament insisteix que “els partits d’obediència catalana no poden fer president un candidat que degradarà el prestigi i l’ús social del català”.

Publicitat

D’altra banda, l’Assemblea també defensa que l’expresident Carles Puigdemont “mereix el reconeixement del poble català” i diu estar “preparada per rebre i acompanyar-lo en un retorn sense cap ombra de partidisme”.

El document també recull algunes propostes per a l’acció política de l’ANC en els pròxims anys, on referma la “defensa de la via unilateral com a única estratègia viable per assolir la independència”; aposta per “dissenyar i desplegar una àmplia campanya de desobediència civil”, i reclama la “promoció de nous lideratges per renovar el projecte i les organitzacions del moviment independentista”.

Aquests posicionaments formen part d’una declaració política que fixa la línia estratègica de l’actual Secretariat Nacional a l’espera de l’actualització del Full de Ruta. Aquest últim document haurà de ser aprovat pels socis de l’entitat a l’Assemblea General, que se celebrarà a finals del 2024 o principis del 2025.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes