Jim: “Un talent xou és una eina que et dona visibilitat, a fora t’ho has de currar”

La cantant publica el seu primer EP que porta per títol 'Dimonis' i que explora les seves diverses facetes

La cantant Jimena Gómez (Granollers, 2003), més coneguda com a Jim, ha publicat ‘Dimonis’ (Música Global), el seu primer EP que compta amb un total de cinc cançons, En una entrevista a l’ACN, la cantant explica que el treball agrupa tota classe de sonoritats que representen les seves diferents facetes. És també una proposta molt íntima, que posa el focus en la necessitat de “ser forta” davant les experiències negatives, però que també toca altres temes, com la celebració de la vida o l’amor. Jim admet que la seva creació no va ser fàcil, sobretot en un inici, després de guanyar la segona edició del programa musical ‘Eufòria’. “Un talent xou és una eina que et dona visibilitat, a fora t’ho has de currar”, assegura.

Publicitat

‘Seguiré esperant-te’, ‘No em silenciaràs’, ‘Parla d’amor’, ‘Dimonis’ i ‘Vine’ són les cinc cançons que integren el nou EP de la Jim, dues de les quals ja s’havien publicat prèviament com a avançament. La proposta de la cantant ha comptat amb dos productors de referència dins el panorama musical, Roger Rodés i Genís Trani, que han perfilat un producte final que presenta una mescla d’estils musicals i sonoritats que van des de l’electrònica, la balada, el pop amb tocs de R&B, o el rock, una de les principals essències que caracteritza l’autora.

“Va ser complicat al principi perquè havia de trobar l’estil que volia, i també perquè soc molt estricta amb mi mateixa i em poso molta pressió”, reconeix, “un cop encarat, però, ha estat un procés molt feliç del qual he gaudit al màxim”. L’EP, que s’ha gestat en uns mesos, parla de diferents temàtiques, algunes de les quals formen part de la vida més íntima de la Jim. “M’he desfogat bastant, parlo una mica que vaig patir bullying, però ho faig d’una forma positiva perquè sense haver passat el que he passat, no seria la persona que soc”, assegura.

En aquest sentit, descriu el treball com una forma també “de trobar-se a si mateixa” i de com durant la seva vida s’ha fet “forta” a partir de les adversitats. “A la gent li agrada que una artista s’obri i, de fet, diverses persones s’han acostat després dels concerts per dir-me que es nota que sento el que canto i el que dic”, sosté.

Un impuls provinent d”Eufòria’

Si bé la Jim ha tingut clar des de ben petita que es volia dedicar a la música no va ser fins més endavant que es va plantejar que s’hi podia dedicar de forma professional com fa en l’actualitat. “Sempre m’hi he volgut dedicar sense ser-ne conscient, perquè ja sé que és molt típics dir-ho, però és que realment és la meva vida”, explica. L’impuls va venir l’any passat de la mà del programa musical del 3Cat ‘Eufòria’, el qual va acabar guanyant en la seva segona edició.

“El millor van ser els companys, perquè hi havia molt bon ambient entre els setze que érem, i també l’equip, ens vam sentir molt cuidats”, recorda, “el pitjor suposo que la pressió i l’estrès, que en el meu cas vaig portar molt bé fins al final del programa”. L’artista reconeix que en quedar finalista va sentir certa “por” i que tampoc s’esperava guanyar. Un cop va sortir reconeix que va reflexionar molt sobre “l’èxit” i també sobre les seves pròpies capacitats.

“Tots els programes tenen les seves coses i en aquest cas tu ja saps on vas. En aquests talent show potser et prometen que seràs un gran artista quan surtis i després surts i t’ho has de currar”, insisteix. Per això, afirma que una oportunitat com aquesta s’ha d’agafar com una “eina” per tenir més visibilitat perquè hi ha molta gent que “no té aquesta sort”. “Mai m’hauria imaginat que estaria fent la meva música, i ho estic fent, juntament amb gent del sector, i crec que és molt fort”, celebra.

Confiança en el panorama català

La Jim – que ha publicat el seu primer EP íntegrament en català – valora positivament el panorama musical del país i considera que es troba en un moment molt interessant en què s’estan fent coses molt diferents. “Fa uns anys la música era més festiva i ara trobo que el ventall s’ha obert molt més amb la possibilitat que entrin més estils”, opina, “jo em conformo que la gent m’escolti i poder viure de la música”.

De fet, tot i la publicació del treball, la cantant no ha deixat d’escriure música i afirma que aquest estiu ho continuarà fent. També obre la porta a possibles col·laboracions que puguin arribar en un futur, ja que és un format que li agrada i que li vindria de gust. “Amb ‘Dimonis’ m’he ubicat i ara mateix acceptaria moltes propostes perquè m’agrada el que s’està fent a Catalunya”, conclou.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes