Les tres qüestions a resoldre de la política catalana segons Rull

El president i la Mesa reben una delegació del Parlament de Baden-Württemberg

Josep Rull ha situat la negociació d’un nou sistema de finançament com una qüestió central de la política catalana, al costat de la llei d’amnistia i la seva aplicació. Així ho ha assegurat aquest dijous el president del Parlament en el marc d’una trobada institucional amb una delegació del Parlament de l’estat de Baden-Württemberg. “Mirem molt el sistema federal d’Alemanya, el sistema que tenen els ‘land’ alemanys”, ha assegurat el president de la cambra catalana, que ha defensat la necessitat de millorar-lo: “Hi ha formacions que defensen un sistema federal, d’altres que defensen un sistema singular i d’altres que defensen l’statu quo. Per tant, hem d’aconseguir un procés de negociació que sigui rellevant”.

Publicitat

El president del Parlament, Josep Rull, i la resta de membres de la Mesa han rebut aquest dijous al matí una delegació del Parlament de Baden-Württemberg, encapçalada per la seva presidenta, Muhterem Aras. Una trobada institucional on també hi han assistit presidents de grups parlamentaris i el cònsol general d’Alemanya a Barcelona, Dirk Rotenberg.

A més del finançament, el president de la cambra ha situat la llei d’amnistia com “un element rellevant per entendre la política catalana”. Davant dels diputats alemanys, Rull ha recordat com “alguns membres del Govern i diputats van anar a la presó i altres són a l’exili” per defensar la independència de Catalunya.

“Amb aquesta llei, amb un consens important al Congrés dels Diputats i el concurs dels partits independentistes, hauríem de ser capaços d’igualar les posicions i poder tornar a fer política i deixar el Codi Penal a banda”, ha defensat el president de la cambra, que ha afegit que caldrà estar atents a l’aplicació de la norma.

La visita institucional ha tingut lloc l’endemà de l’acte equivalent que va activar el compte enrere de dos mesos per a la investidura, un fet que Rull ha aprofitat per a subratllar la situació d’interinitat de la política catalana. “Si veuen que hi ha activitat als passadissos és que teòricament s’hauria d’estar negociant”, ha dit en to de broma.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes