Julian Assange queda en llibertat

El fundador de WikiLeaks va abandonar el Regne Unit aquest dilluns

El fundador de WikiLeaks, Julian Assange, ha quedat en llibertat aquest dilluns després d’arribar a un acord amb els Estats Units, que encara s’ha de concretar, segons ha informat WikiLeaks i la seva dona a través de les xarxes socials. Assange va sortir de la presó de màxima seguretat de Belmarsh aquest dilluns al matí, després d’haver-hi passat més de cinc anys. Segons WikiLeaks, el Tribunal Superior de Londres li va concedir la llibertat sota fiança i va ser posat en llibertat a l’aeroport d’Stansted durant la tarda, on hauria agafat un avió per sortir del Regne unit. Segons les mateixes fonts, aquest és el resultat d’un llarg període de negociacions amb el Departament de Justícia dels Estats Units.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes