Trias carrega contra el model de fer de Barcelona un parc temàtic

Diu que no hagués fet la F1 ni la desfilada al Park Güell: "No és necessari ficar el dit a l'ull a la gent"

El líder de Trias x Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat que ell no hagués fet l’exhibició de Formula 1 al centre de la ciutat ni la desfilada de Louis Vuitton al ParK Güell. “No és necessari ficar el dit a l’ull de la gent”, ha manifestat a Ràdio 4 i La 2. I és que Trias ha reconegut que hauria fet les coses “diferent”, tenint en compte el “context” que hi ha. Per exemple, ha valorat que la desfilada es podria haver fet en un altre lloc. Sobre la F1, ha lamentat que Collboni hagi entrat en una competició amb Madrid “a veure qui la fa més grossa”. D’altra banda, ha reconegut que li “dol” el pacte d’ERC amb el PSC, ha considerat que amb Ernest Maragall no passaria i ha reconegut que li va oferir entrar al govern si pactava amb el PSC.

Publicitat

De fet, ha considerat que amb actes com la F1 o la desfilada Collboni forma part d’una esquerra “original”.

Trias ha dit novament que deixarà l’ajuntament abans de les vacances d’estiu, de manera que el seu darrer ple seria el de juliol. Ha reiterat que ara mateix és un “tap” i que ha quedat “claríssim” que el PSC no vol res amb el seu partit.

Ha reconegut que li “costa d’entendre” que ERC i PSC pactin després de tot el que ha passat entre ells i s’ha mostrat convençut que les coses serien diferents si qui liderés ERC fos Ernest Maragall. De fet, ha explicat que ell va proposar al republicà que entressin al govern si Trias x Barcelona arribava a un acord amb el PSC. “Això tindria una lògica”, ha declarat.

En tot cas, ha considerat que ERC està tenint “dificultats” amb les bases per tirar endavant el pacte amb els socialistes. A més, també ha considerat estrany que el pacte sigui per continuar governant en minoria i s’ha preguntat si ERC entrarà al govern per ser una “crossa”.

D’altra banda, ha reconegut que la seva relació amb Ada Colau ha millorat des que aquesta no és alcaldessa i ha compartit que ha fet més trobades en el darrer any que durant els seus dos mandats. Sobre Collboni, ha reconegut que el seu tracte amb ell és bo però, tot i així, l’ha acusat d’enganyar.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes