La revolta interna d’ERC obliga Junqueras i Rovira a posicionar-se

Els promotors del manifest que demana la renovació de la cúpula esperen que el signin

Els 300 militants d’ERC que demanen una “renovació general de la cúpula dirigent” esperen que Oriol Junqueras i Marta Rovira també signin del manifest. En aquest sentit s’han expressat els promotors de la iniciativa, que subratllen que sorgeix de les bases i que la faran arribar a la reunió de l’executiva nacional del partit aquest dilluns. El document, al qual ha tingut accés l’ACN, reclama conduir la formació cap a un model “més coral i col·lectiu, transparent i amb més participació de la base, l’estructura territorial i dels actius municipalistes”. Entre altres, el signen Laura Vilagrà, Roger Torrent, Ester Capella, Natàlia Garriga, David Mascort, Meritxell Serret, Sergi Sabrià, Marta Vilalta, Ernest Maragall o Joan Puigcercós.

Publicitat

En una entrevista a Catalunya Ràdio, l’alcalde de Moià i membre de l’executiva nacional d’ERC, Dionís Guiteras, ha assegurat que “el que més ens agradaria és que Marta Rovira i Oriol Junqueras es fessin seu el manifest, tanquéssim aquest debat de noms i ens poséssim a treballar per la nova ERC que necessita aquest país”. Ha defensat que el manifest ha de ser “el punt inicial” per al congrés del 30 de novembre.

En la mateixa línia, l’exdiputada i secretària nacional d’ERC Alba Camps ha explicat a SER Catalunya que avui el faran arribar a la direcció nacional i ha subratllat que “és una cosa que ha sorgit de les bases”, dels militants. “La direcció l’ha de conèixer i els convidem que s’hi sumin i actuïn de palanca d’aquesta construcció col·lectiva”, ha afegit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes