Toc d’atenció de Sánchez a ERC i Junts: “Illa serà president”

El president espanyol insisteix que es reunirà amb els líders independentistes

El president espanyol, Pedro Sánchez, s’ha mostrat convençut que malgrat l’acord entre Junts i ERC a la Mesa del Parlament, finalment “s’imposarà la responsabilitat” a Catalunya i el primer secretari del PSC, Salvador Illa, esdevindrà president de la Generalitat. En una entrevista a TVE, Sánchez ha afirmat que cal fer una lectura correcta de les eleccions del 12-M. “Els catalans no van votar tornar al 2017”, ha dit, i a Catalunya “passarà el mateix” que al País Basc, on PSE i PNB ahir van tancar l’acord per formar un govern de coalició. “Tots els camins passen per Illa i porten a Illa, i crec que al final imperarà el sentit de la responsabilitat” perquè “no estem per perdre el temps” i els catalans volen “obrir una nova etapa”.

Publicitat

Preguntat per l’anunci que va fer fa mesos sobre la seva intenció de reunir-se amb l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont quan estigués aprovada l’amnistia, Sánchez ha afirmat que encara “no té cita”.

En tot cas ha apuntat que tindrà “interlocució i reunions amb els líders independentistes”, perquè “volem passar pàgina del trauma que va suposar per a Catalunya i Espanya el 2017”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes