L’espoli franquista, amb Neus Moran

Conversem amb la Neus Moran i Gimeno; doctora en Història Contemporània per la UB i llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València.

El 2022 va publicar el llibre ‘L’espoli franquista dels ateneus catalans (1939-1984)’. Recentment ha fet públic l’estudi de recerca històrica de l’espoli franquista al municipi de Caldes de Montbui (Vallès Oriental).

Avui parlarem amb ella d’un seguit de robatoris del patrimoni de particulars i d’entitats, que en la majoria de casos ni l’Estat espanyol ni la Generalitat de Catalunya no han retornat, tot i que han transcorregut quaranta-cinc anys de l’aprovació de la Constitució Espanyola (1978).

Seguim gràcies a tu!

D'ençà el 2013 Revista Mirall ha treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres lectors.

Els més llegits

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca