‘Relats Solidaris de l’Esport’, una gran iniciativa del gremi periodístic

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Aquest dimarts 11 d’abril, a l’Auditori CaixaBank de Barcelona, s’ha dut a terme la presentació de la 18a edició del llibre ‘Relats Solidaris de l’Esport’. Aquesta es tracta d’una iniciativa solidària i sense ànim de lucre creada l’any 2005 per un grup de més de 40 periodistes esportius catalans que busca recaptar fons per a causes solidàries diverses gràcies a la seva publicació anual. Un projecte organitzat per un gremi que, amb més o menys raons, gaudeix d’una crítica i d’una injúria constant i contundent, però que és capaç de dur a termes tasques i accions com aquesta. Periodistes destacats com Xavi Torres, Jordi Basté, Sergi Mas, Ramon Besa, Emilio Pérez de Rozas o Ricard Torquemada, entre d’altres, formen part de l’ampli grup de periodistes catalans que, ja fa uns anys, es van embarcar en aquesta aventura. Ha passat temps, però ‘Relats Solidaris de l’Esport’ continua mantenint el mateix objectiu de la seva creació. Enguany, l’entitat beneficiària és la Fundació Lovaas, un centre clínic de formació i de recerca ubicat a Sant Cugat del Vallès. Concretament, ofereix programes intervenció conductual, primerenca i intensiva per a nens amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA).

L’acte ha comptat amb la presència de Robert Lewandowski, que ha pres el relleu d’Ansu Fati com a padrí del llibre. El davanter polonès, encara adolorit pel cop que Militão li va propinar durant el Clàssic, ha posat en relleu la importància de l’acte: “Com a esportistes, tenim l’altaveu per arribar a tothom. La conscienciació és la clau perquè cada vegada puguin ser més les persones que puguin aportar a la causa”, ha reivindicat un Lewandowski que també ha valorat altres aspectes i fets de l’actualitat blaugrana. Amb fisioteràpia i una faixa protectora va poder jugar contra el Girona i avui ha estat present a l’edició que apadrina després d’un llarg llistat de personalitats que el precedeixen: Samuel Eto’o (2005), Carles Puyol i Iván de la Peña (2006), Frank Rijkaard (2007), Leo Messi (2008), Xavi Hernández (2009), Pep Guardiola (2010), Andrés Iniesta (2011), David Villa (2012), Eric Abidal (2013), Gerard Piqué (2014), Javier Mascherano (2015), Luis Suárez (2016), Marc Márquez (2017), Ernesto Valverde (2018), Ter Stegen (2019), Quique Setién (2020) i Ansu Fati (2022).

El llibre solidari del periodisme esportiu ja es troba a la venda i, per tant, es podrà regalar per Sant Jordi. Gairebé dues-centes pàgines plenes de relats del món de l’esport, tant reals com ficticis, escrits per un llarg llistat de periodistes i comunicadors esportius del país que fan possible aquesta divuitena iniciativa: Xavi Torres, Santi Giménez, Elsa H. Ollé, Joan Domènech, Ferran Correas, Toni Padilla, David Llorens, Ramiro Martín, Ramon Besa, David Torras, Juan Jiménez, Marcos López, Sara Giménez, Carles Fité, Edu Polo, Lluís Flaquer, Roger Pascual, Joanjo Pallàs, Iván San Antonio, Adrià Albets, Javier Miguel, Andrés Corpas, Jordi Grau, Carles Domènech, Emilio Pérez de Rozas, Maria Fernández, Francisco Cabezas, Anaïs Martí, Santi Padró, Andreu Juanola, Marta Ramon, Sique Rodríguez, Marc Guillén, Ricard Torquemada, Pol Ballús, Xavi Campos, Marcos García, Lu Martín, Gemma Herrero i Albert Tomàs. Tot plegat, amb un objectiu comú: arribar al milió d’euros destinats a actes solidaris al llarg de tots aquests anys.

- Publicitat -