La comissió sobre l’Operació Catalunya se’n va de vacances de Setmana Santa

El PSOE rebutja les citacions que plantejaven Unides Podem, ERC i la resta d'independentistes

Publicitat

La comissió d’investigació al Congrés sobre l’Operació Catalunya no ha aconseguit acordar una llista de compareixents en la reunió que ha mantingut aquest dijous. La decisió de quines persones se citaran es posposa a després de Setmana Santa, en una reunió prevista dimarts 18 d’abril al matí. Fonts parlamentàries han explicat que el PSOE ha rebutjat les compareixences que plantejaven Unides Podem, ERC, Junts, PDeCAT, CUP i EH Bildu. Davant el rebuig dels socialistes a incloure compareixents que aquests grups demanen, la formació lila s’ha abstingut en la votació de la llista del PSOE i ERC, Junts, CUP i Bildu han votat en contra.

D’aquesta manera, el PSOE s’ha quedat sol amb l’únic suport del PDeCAT i el PNB, que no ha estat suficient perquè s’hagi aprovat. Fonts dels socialistes han lamentat que la resta de grups hagin impedit que els treballs de la comissió arrenquin partint de la seva llista i han defensat que la seva proposta era prou àmplia com per començar per aquí i afegir altres noms més endavant.

Fonts d’Unides Podem han criticat el rebuig del PSOE a incloure algunes de les seves propostes i han acusat els socialistes de voler limitar els noms a la branca policial i deixar fora les propostes fetes sobre la política i mediàtica. La formació lila va registrar una llista que incloïa l’exlíder de Podem Pablo Iglesias i el periodista Antonio García Ferreras, entre d’altres.

Fonts independentistes han lamentat que el PSOE vulgui vetar que s’hi incloguin noms socialistes. ERC va demanar incloure-hi el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska. La CUP va més enllà i havia registrat una llista amb càrrecs històrics de governs del PSOE i d’altres actuals com el del president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Publicitat

Ara els grups tenen fins al divendres 14 d’abril a les 12 hores per registrar noves llistes. Fonts de la Mesa de la comissió han remarcat que els treballs s’allargaran molt perquè encara que dimarts 18 s’aprovi una llista, caldrà deixar quinze dies fins a citar els compareixents -com a molt aviat seria la primera setmana de maig- i els treballs de la comissió s’aturaran amb la campanya electoral del 28-M.

El que sí que s’ha aprovat en la sessió d’aquest dijous és el pla de treball del PSOE amb el suport del PNB, PDeCAT i ERC que permet presentar noves llistes de compareixents en qualsevol moment dels treballs de la comissió.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca