El TSJC dona plena veracitat a la versió policial i confirma un any de presó per un jove per tirar objectes als Mossos en una manifestació contra Jusapol el 2018

La manifestació de Jusapol va ser convocada en el primer aniversari de l'1-O davant de la Prefectura Superior de Policia

Publicitat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la pena d’un any de presó per a un jove que va llençar objectes contra els Mossos d’Esquadra en una manifestació contra el sindicat policial Jusapol el setembre del 2018 a la Via Laietana de Barcelona que va incloure una simulació de ‘holi festival’. El TSJC considera demostrat, com ho va fer l’Audiència de Barcelona, que els dos acusats “van tenir una participació activa en el llançament d’objectes, sense que s’hagi acreditat que cap d’ells impactés contra els agents que estaven al cordó policial”. L’altre acusat va ser condemnat a tres mesos de presó per l’atenuant de trastorn mental i consum d’alcohol i drogues i no va recórrer la sentència.

En la sentència, el tribunal dona plena veracitat a la versió policial, perquè l’atestat inicial va ser ratificat pels agents durant el judici i altres proves complementàries també confirmen la versió, segons els magistrats.

La manifestació de Jusapol va ser convocada en el primer aniversari de l’1-O davant de la Prefectura Superior de Policia a les 12 del migdia per donar suport a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Al mateix lloc i hora l’associació Observatori contra la Catalanofòbia va convocar una mobilització contrària, i els Mossos van establir un fort cordó de seguretat per impedir que es trobessin.

Cap a un quart de dotze alguns dels manifestants contraris a la policia van llençar petards, moment en el qual els concentrats, entre els que hi havia els dos acusats, van tirar als mossos bosses amb pols de colors i globus plens de pintura en pols, com un festival ‘holi’ indi. A tot això hi van afegir pols d’extintors, cosa que va provocar un gran núvol de pols de colors que dificultava la visió de manifestants i policies. El moment va ser aprofitat per alguns concentrats de primera fila per llençar-se amb una pancarta contra els agents, tot i que no van aconseguir trencar el cordó policial.

Publicitat

Va ser aleshores quan els dos acusats, que ja havien estat identificats unes hores abans per una patrulla, van llençar alguns objectes contra la policia, diuen l’Audiència i el TSJC.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes