La lliga del “VARça”

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Una flor no fa estiu però 12 punts d’avantatge blaugrana, a les portes de la primavera, fan més de mitja lliga!

No sembla que el Barça de Xavi s’hagi de despistar en les jornades que resten, la solidesa defensiva mostrada aquesta temporada a la lliga és una bona garantia i per poca inspiració que segueixi trobant de mig camp endavant, l’equip hauria de saber gestionar amb solvència l’avantatge guanyat a pols sobre el Real Madrid.

A Madrid ja tenen excusa per digerir la derrota, no només aquesta darrera contra en Barça al Camp Nou, amb un tram final de partit trepidant, també la previsible derrota al la lliga: el VAR. Un VAR que ahir Ancelotti va posar sota sospita alimentant els dubtes i el convenciment merengue que sense la intervenció del VAR als dos darrers partits del Barça, el Real Madrid estaria avui a tres punts en comptes de 12.

El cas Negreira no només situa ombra de sospita sobre el llorejat passat recent blaugrana, també l’allarga sobre el present amb l’ànim de desestabilitzar, a banda del club, l’equip. Xavi, però, ha aïllat molt bé la plantilla de tot aquest soroll i es centra en la pilota i, sense l’eloqüència verbal de Guardiola, protegeix l’equip.

El Real Madrid malda pel VAR i el Barça malda pels títols que la seva absència els ha manllevat durant tants anys, amb decisions arbitrals polèmiques, algunes incomprensibles. El VAR resol eficientment algunes jugades, especialment els fora de joc, però la seva implantació segueix generant molts dubtes d’interpretació, ja no només sobre les imatges que mostra, també sobre quan ha d’intervenir i quan no, essent massa vegades tan fal·lible com els propis àrbitres damunt el terreny de joc.

L’aturada de la lliga pels partits de seleccions donarà encara més corda a la premsa merengue per seguir alimentant la polèmica del VAR. Podran mirar-se mil vegades i qüestionar els mil·límetres que situaven a Asensio en fora de joc; mentre s’hi deixen la vista tirant línies impossibles no observaran el que algun periodista de Madrid va fer notar a Ancelotti a la rosa de premsa posterior al partit: entre el partit de la primera volta i aquest de la segona el Barça ha guanyat 15 punts més que el Real Madrid i preguntat pel motiu d’aquesta diferència el tècnic italià va admetre que en tot aquest tram de temporada el Barça s’havia mostrat més consistent.

No ens deixem entabanar, no és la lliga del “VARça”; és i, confiem, serà la lliga d’un Barça consistent que en alguns moments semblava de circumstàncies. D’un Barça que a la lliga ha fallat poc i ha transformat la fragilitat d’altres temporades en la fortalesa d’un equip que competeix.

Xavi va aportar més nervi i criteri a un equip que ha de seguir creixent com ho fan els grans equips: sumant títols. El de lliga és imprescindible i aquest Barça no el pot deixar escapar. I per reblar el clau resta la Copa, que ara el Real Madrid viurà com una revàlida i una revenja, i que per al Barça és una gran oportunitat per seguir-se reivindicant i creixent.

- Publicitat -