PP, Cs i Vox intensifiquen la guerra contra el català al Parlament Europeu

Riba i Ponsatí avisen que Dolors Montserrat "utilitza" el comitè de Peticions pels seus "interessos polítics"

L’eurodiputada d’ERC Diana Riba i la de Junts Clara Ponsatí han criticat aquest dimarts que PP, Ciutadans i Vox portin la “política nacionalista espanyola” al Parlament Europeu. En el marc del debat al comitè de Peticions sobre la immersió lingüística a les escoles a Catalunya, Riba ha lamentat en una atenció a mitjans que la presidenta del comitè, l’eurodiputada del PP Dolors Montserrat, “l’utilitzi per fer un circ de la política més rància espanyolista”. “Si té un mínim de respecte a la casa i decència política, el que hauria de fer és dimitir”, ha remarcat. Al seu torn, Ponsatí ha apuntat que “si alguna llengua és menystinguda i té dificultats per sobreviure a Europa és el català”.

Publicitat

Riba també ha denunciat que els experts que han intervingut en la sessió són “posats a dit” pel PP i Vox. “És un dia molt lamentable pel Parlament Europeu”, ha afegit l’eurodiputada d’ERC.

“És una vergonya que la presidència del Parlament Europeu toleri el comportament de les presidències de comitès d’eurodiputats espanyols com Dolors Montserrat o Adrián Vázquez, que les fan servir per als seus interessos polítics”, ha dit Ponsatí, tot apuntant que la immersió lingústica “té problemes” però que no són els que s’aborden en la sessió.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes