El Parlament no celebrarà el ple el 8-M

La cambra preveu debatre i aprovar els pressupostos i la llei d'acompanyament el divendres de la setmana que ve

Publicitat

El Parlament no celebrarà el ple el dia 8 de març per evitar que coincideixi amb el Dia de la Dona Treballadora. La Junta de Portaveus ha decidit alterar el calendari que hi havia previst després que ERC, la CUP i els comuns ho proposessin i Junts s’hi avingués sempre i quan es pogués encabir tots els punts que ha de tractar el ple en altres dies. Amb els canvis, i tenint en compte que dimecres no hi haurà ple, la sessió començarà el dimarts 7 de març al matí, es reprendrà el dijous i s’allargarà fins el matí del divendres. Quan acabi, se celebrarà el ple per aprovar pressupostos i la llei d’acompanyament. Al ple ordinari està previst que s’hi faci el debat final de la llei que permetrà segregar Biosca i Torà de la Segarra.

Diversos grups parlamentaris han proposat a la reunió de la Junta que s’alterés el calendari del ple per evitar que la sessió coincidís amb el 8-M, quan també hi ha convocada una vaga general. Concretament, ERC, la CUP i els comuns han presentat la proposta, que ha comptat amb el suport del Junts. Altres formacions, com el PSC, plantejaven que hi hagués ple només el dimecres al matí per evitar que coincidís amb la manifestació de la tarda, tot i que al final s’ha acabat acceptant que en tot el dia no hi hagi plenari.

Amb els canvis, finalment el ple començarà el dimarts al matí i s’allargarà tot el dia. El dimecres no hi haurà sessió i el dijous es reprendrà a les 9 del matí, quan es farà la sessió de control al Govern. Com que es preveu que amb aquests dos dies no hi hagi prou temps per tractar tots els temes la cambra calcula que part del divendres al matí també es dedicarà a qüestions del ple ordinari.

Un cop acabi està previst celebrar el ple que ha d’aprovar els pressupostos per al 2023 i la llei de mesures d’acompanyament dels comptes. S’estima que els dos debats i votacions duraran unes sis hores i mitja en total.

Publicitat

Llei per segregar Torà i Biosca de la Segarra

El ple ordinari de la setmana vinent té previst fer el debat final de la llei que ha de permetre segregar Torà i Biosca de la Segarra perquè passin a formar part del Solsonès. També hi haurà el primer debat de la llei de reconeixement de l’escoltisme, que es tramita per lectura única.

A l’ordre del dia s’hi ha inclòs la votació de els designacions dels membres del Consell de Garanties Estatutàries (CGE) i de la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP). Al llarg de la sessió s’hi llegirà també una declaració de la Junta de Portaveus per commemorar el 47è aniversari de la república àrab-sahraui democràtica, impulsada per ERC, Junts, la CUP i els comuns.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes