Un 55% dels centres va patir incidències al setembre per l’avançament del calendari escolar

Una enquesta de la CGT indica que un 12% dels docents van haver de treballar al juliol sense nomenament

Publicitat

Un 55% dels centres educatius va patir incidències al setembre relacionades amb l’avançament del calendari escolar i un 29% d’aquests centres no van poder comunicar-les al Departament d’Educació. Així ho indica una enquesta de la CGT resposta per més de 4.000 professors, la majoria de Primària i Secundària. Els resultats també posen de manifest que un 75% dels centres no disposaven de tot el claustre a finals de juliol i que un 12% dels docents va haver d’anar a treballar durant aquest mes sense nomenament, és a dir, sense contracte. “És evident que el Departament no pot demanar que es treballi al juliol si no pot garantir que tothom ho farà amb nomenament i amb tota la protecció legal”, indiquen des de la CGT.

Altres dades que es desprenen de l’enquesta és que al 85,45% dels centres es va incorporar nou professorat durant el mes de setembre o que el 87,39% dels docents que van canviar de centre educatiu al curs 2022-23 consideren que no van rebre un traspàs adient d’informació del funcionament del nou centre, i un 61,94% van començar el curs amb tasques que no tenien res a veure amb l’assignatura que imparteixen perquè no tenien els materials preparats per manca de temps.

D’altra banda, l’enquesta apunta que només un 4% dels docents veu positiu l’avançament del calendari escolar i només un 5,72% creu que la mesura ha beneficiat l’alumnat vulnerable mentre que la resta considera que no ha estat així.

La CGT també demana als docents per la temperatura a l’aula i l’àmplia majoria indiquen que en el moment de començar les classes la temperatura no era l’adequada, és a dir, era superior als 27 graus.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca