ERC de Sabadell i Terrassa participaran a la manifestació contra el Quart Cinturó

La direcció nacional del partit ha assegurat que no té previst assistir-hi però dona llibertat a les bases per fer-ho

Publicitat

Les seccions locals d’ERC a Sabadell i Terrassa (Vallès Occidental) ha informat que se sumaran a la concentració convocada aquest diumenge, 26 de febrer, a Sabadell contra el projecte del Quart Cinturó. En una piulada, l’alcaldable en aquesta ciutat, Gabriel Fernàndez, assegura que la decisió respon a la voluntat de preservar el rodal i el riu Ripoll, així com per fer front a l’emergència climàtica: “Com sempre, hi serem per dir ben fort ‘no al quart cinturó’ i per proposar un model sostenible de desenvolupament i mobilitat”, assenyala. Dilluns, la direcció nacional va assegurar que tot i estar en contra del projecte no faria cap crida per anar a la manifestació, donant, però, llibertat a les bases per sumar-s’hi si així ho volien.

Per la seva banda, la secció local dels republicans a Terrassa han anunciat via Twitter que també s’hi sumaran, en una piulada que també ha compartit l’alcaldable i tinenta d’alcalde a la ciutat, Ona Martínez: “La Ronda Nord és una infraestructura caduca, pensada fa més de 30 anys, vella, que no soluciona res i que ho destrossa tot”, assenyala el text, tot convidant a aquell qui ho vulgui que vagi a la manifestació, amb un “suma-t’hi!”.

El projecte del Quart Cinturó va ser una de les peces clau en la negociació entre el Govern i el PSC per sumar els suports necessaris per tirar endavant els pressupostos de la Generalitat per aquest 2023. Concretament, el tram que comprèn Terrassa, on acaba a dia d’avui la B-40, i fins a Sabadell i Castellar, un tram conegut històricament com Ronda Vallès i recentment rebatejat com a Ronda Nord.

Tot i la ferma oposició dels republicans, finalment es va acordar estudiar el desenvolupament d’aquesta via com a condició dels socialistes per a cedir els seus vots als comptes. La manifestació de diumenge està convocada sota el paraigua de la Campanya Contra el Quart Cinturó i amb la suma de desenes d’entitats de defensa del territori, així com entitats polítiques d’àmbit local i nacional.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes