La taula de diàleg es “posa encara més difícil”

Plaja demana "valentia" a la Moncloa per demostrar si vol resoldre el conflicte o si "s'arronsa" davant l'extrema dreta

Publicitat

El Govern assumeix que no hi haurà cap nova reunió de la taula de diàleg a curt termini. La portaveu, Patrícia Plaja, ha argumentat aquest dimarts en roda de premsa que el context electoral del 2023 “posa encara més difícil” una nova trobada de l’òrgan negociador entre la Generalitat i la Moncloa. De fet, Plaja ha afegit que les eleccions municipals de 28 de maig i les espanyoles -previstes per finals de 2023 o principis de 2024- “condicionen” el calendari negociador. Tampoc està prevista cap reunió entre els dos presidents, Pere Aragonès i Pedro Sánchez. Així mateix, Plaja ha demanat “valentia” a la Moncloa per demostrar si aposta per resoldre el conflicte polític o bé si “s’arronsa” davant l’extrema dreta “i rància”.

Pel que fa a l’Acord de Claredat, Plaja ha dit que les properes setmanes el Govern preveu concretar i explicar els detalls d’aquesta proposta d’Aragonès, assumida també per ERC: “Hi posarem fil a l’agulla”, ha afegit la portaveu, després d’explicar que fins ara l’executiu ha estat centrat en la negociació pressupostària.

D’altra banda, sobre la reforma del Codi Penal i l’escrit de Fiscalia amb noves peticions de pressió per a Josep Maria Jové, Lluís Salvadó i Natàlia Garriga, Plaja ha afegit que el Govern és “conscient” de contra qui lluita, en referència a la justícia espanyola.

“No ho podem normalitzar, però som conscients de contra què ens enfrontem”, ha argumentat Plaja, que ha reiterat que l’executiu no contempla quedar-se de braços plegats i dir que “l’Estat és repressor” però no moure fitxa.

Publicitat

Compareixença d’Aragonès

Fa setmanes que Junts reclama que el president comparegui al Parlament per retre compte sobre els resultats de la modificació de la llei, així com dels resultats de la taula de diàleg. La CUP també s’ha sumat avui a aquesta petició.

I avui Plaja ha subratllat que Aragonès ja ha donat “totes les explicacions” que se li han requerit sobre la reforma del Codi Penal. La portaveu s’ha limitat a afirmar que no s’ha concretat la compareixença d’Aragonès al Parlament “per temes d’agenda”, i que era “difícil” de preveure quan es tancaria l’acord de pressupostos, finalment amb comuns i PSC.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes