Mas demana restaurar el prestigi de Jordi Pujol

Al 129è president li "agradaria" que el seu predecessor recuperés la "plena normalitat" pel que fa al "prestigi"

Publicitat

“Jordi Pujol es va equivocar amb la confessió”. Aquesta és l’opinió del 129è president de la Generalitat, Artur Mas, sobre el seu predecessor al càrrec. En una entrevista que publica ‘El Periódico’ aquest dilluns, Mas argumenta que Pujol es va posar “al capdavant d’un problema a nivell familiar”, i que la família ja va regularitzar amb Hisenda. En canvi -sosté Mas-, Pujol va assumir un “cost polític que ha transcendit més enllà de la seva persona. Així mateix, Mas afegeix que li “agradaria” que Pujol recuperés la “plena normalitat” pel que fa al seu “prestigi i credibilitat”, i opina que “difícilment” es podrà demostrar que tingués cap “paper actiu” ni “enriquiment personal”.

D’altra banda, Mas també subratlla a l’entrevista que, si el criteri de la població sobre el rei espanyol emèrit, Joan Carles I, es posés a judici, seria “molt més dur” que el que es fa sobre un partit.

Mas va assistir, el 8 de febrer, a la presentació del llibre ‘Des dels turons a l’altra banda del riu. Entre l’acció i l’esperança’, que recull els articles que Pujol va escriure des de la presó entre el 1961 i el 1962. Durant l’acte, Pujol va afirmar que “la força de Catalunya que s’ha anat recuperant ara torna a estar en perill de ser pressionada en sentit negatiu”, i va cridar a “recuperar la voluntat de tirar endavant”. “Cal que fem un nou esforç”, va expressar.

A banda de Mas també hi van assistir els consellers Joaquim Nadal i Carles Campuzano; els exconsellers Jaume Giró, Victòria Alsina, Lourdes Ciuró, Joaquim Forn, Josep Rull, Santi Vila; l’expresidenta del Parlament Núria de Gispert; i l’exlíder de l’ANC i exsecretari general de Junts, Jordi Sànchez. També van acompanyar Pujol alguns dels seus fills.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes