ERC lamenta que l’ANC hagi perdut la “pluralitat i transversalitat” de l’època de Forcadell

L'emplaça a recuperar els seus "valors fundacionals" i abandonar els "retrets" dels últims mesos

Publicitat

ERC ha emplaçat l’ANC a recuperar els seus “valors fundacionals” i abandonar “els retrets i les crítiques” dels últims mesos. Després de la crisi oberta a l’entitat per la dimissió del seu vicepresident, Jordi Pesarrodona, i 13 membres del Secretariat Nacional, la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha lamentat que l’ANC hagi perdut la “pluralitat i transversalitat” de l’època de la presidència de Carme Forcadell. Durant la roda de premsa d’aquest dilluns, Vilalta ha dit que espera que es recuperi “l’ANC oberta i aglutinadora de masses de l’inici”, i que volia “sumar i construir” en comptes de “centrar-se en els retrets”. “Sap greu”, ha afegit Vilalta, que ha destacat que l’independentisme necessita l’instrument que representa l’Assemblea.

La presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, va descartar dimitir i va reconèixer diumenge que la manca d’acord amb la llista cívica ha estat un dels detonants que ha fet saltar pels aires l’entitat: “No hi ha acord i és un dels temes de fons ideològic”.

“Hi ha gent que no ho veu clar dins de l’ANC i hi ha aquesta tensió”, va assegurar Feliu a Catalunya Ràdio, l’endemà de la trencadissa a l’entitat amb la sortida del vicepresident, Jordi Pesarrodona, i la dimissió de 13 membres del Secretariat Nacional.

“Ahir hi va haver molt de debat, es van fer moltes propostes i es va intentar reconduir el tema, però malauradament alguns ja tenien la decisió presa de plegar”, va continuar la presidenta de l’ANC, que també va descartar sotmetre’s a una qüestió de confiança.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes